Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Egle slimo; par atlaišanu uzzinājusi no medijiem

Līdzšinējā Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle patlaban slimo un par darba attiecību pārtraukšanu ar darba devēju uzzinājusi vien šodien no masu medijiem.

"Līdz šim brīdim man nav uzteiktas un es neesmu uzteikusi darba tiesiskās attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju," paziņojumā masu medijiem norāda Egle. Viņa min, ka jau kopš 6.jūnija "man konstatēta darba nespēja un esmu sākusi ārstēšanos".

"Pie iespējas labprāt ar plānotām izmaiņām iepazīšos, lai pieņemtu Valsts prezidenta interesēm atbilstošāko lēmumu," saka Egle.

Līdzšinējā prezidenta padomniece uzskata, ka Valsts prezidenta Andra Bērziņa reitings sabiedrībā ir apmierinošs un viņa ir paveikusi Valsts prezidentam apsolīto savas kompetences jomā - sniegusi viedokli par sociāli ekonomiskiem un finanšu jautājumiem, darbu sākusi Stratēģiskas attīstības komisija, tās ekspertu darba grupas, kā arī darbu ciklu noslēdz augsta līmeņa grupa investīciju piesaistei.

"Savā līdzšinējā profesionālajā darbībā vienmēr esmu atklāti un enerģiski aizstāvējusi sabiedrības un uzņēmēju kopīgās intereses. Šādi rīkošos arī turpmāk neatkarīgi no ieņemamā amata un darba vietas," sola Egle.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Šodien izplatītā preses paziņojumā uzsvērts, ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv.

"Prezidents pieņem lēmumus par padomniekiem. Tas bija prezidenta personīgs lēmums," aģentūrai LETA iepriekš sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, nekonkretizējot pieņemtā lēmuma motivāciju. Krapāne norādīja, ka Valsts prezidenta kanceleja plāno reorganizēt struktūru, kādā Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieks bija pakļauts valsts pirmajai personai. Sīkāka informācija par to tikšot sniegta vēlāk.

Kā ziņots, bijusī Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Egle par Valsts prezidenta padomnieci kļuva pērnā gada augustā. Darbu šajā amatā viņa sāka pēc Valsts prezidenta Bērziņa uzaicinājuma. Toreiz viņa pauda viedokli, ka uzkrātā pieredze, vadot lielāko biznesa organizāciju valstī, ļaus viņai sniegt ieguldījumu, apstiprinot valsts budžetu 2012.gadam un nodokļu politiku, apkarojot ēnu ekonomiku, piesaistot investīcijas, veicinot nodarbinātību, stiprināt organizētās pilsoniskās sabiedrības lomu sociāli - ekonomiskos procesos.

Egle LDDK ģenerāldirektores amatā stājās 2004.gada jūnijā, bet pirms tam viņa astoņus gadus bija strādājusi AS "Aldaris" komunikāciju jomā un vadījusi uzņēmuma sabiedriskās attiecības, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Egle ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē un pēc tam turpinājusi doktorantūras studijas, akadēmiskajā darbībā pievēršoties publiskās pārvaldības jautājumiem un interešu pārstāvniecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas