Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

EP priekšsēdētājs Šulcs: Latvijas prioritātes ES prezidentūras laikā ir ambiciozas

Latvijas izvirzītās prioritātes Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentūrai ir ambiciozas un sakrīt arī Eiropas Parlamenta redzējumu, ceturtdien Rīgā pēc tikšanās ar premjerministri Laimotu Straujumu (Vienotība) medijiem sacīja Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs."Kopīgais mērķis - izaugsme - nav pašmērķis. Tā mums nepieciešama, lai radītu darba vietas. Dažās Eiropas Savienības dalībvalstīs jauniešu bezdarbs ir ap 50% un tas tā nedrīkst turpināties. Tas izposta sabiedrību, ja vesela paaudze neredz perspektīvu nākotnē," akcentēja Šulcs.

Viņš arī pauda, ka visas nosauktās prioritātes - Eiropas kopējās izaugsmes veicināšana, jaunu darba vietu radīšana, enerģijas savienības un iekšējā digitālā tirgus izveide - ir pasākumi, ko neplāno ieviest pusgada laikā un pie kā rūpīgs darbs turpināms turpmākajos gados.

Šulcs atzina, ka Rīgas apmeklējuma laikā guvis pārliecību par Latvijas valdības apņēmību un "gatavību izšķiroši un izlēmīgi strādāt ar šiem jautājumiem", neskatoties uz to, ka Latvija ir maza valsts.

Savukārt Straujuma norādīja, ka gan Latvija, gan arī EP ir vienisprātis, ka ir jāstrādā kopā Eiropas pilsoņu labā.

"Visām mūsu darbībām jābūt vērstām, lai katrs pilsonis izjustu, ka ir vajadzīgs Eiropas Savienība," teica Straujuma. Viņa pauda, ka sarunā ar Šulcu saņemti vairāki praktiski priekšlikumi, ko Latvija izmantos.

Gan Šulcs, gan Straujuma stāstīja, ka trešdien vakarā neieplānotu iemeslu dēļ nav bijis iespējams plānotais premjerministres reiss no Briseles uz Rīgu, tādēļ viņa uz šurp atlidojusi ar Šulca un delegācijas čarterreisu. Lidojuma laikā divu stundu laikā tiešā un nepastarpinātā sarunā izrunāti daudzi svarīgi jautājumi saistībā ar gaidāmo Latvijas prezidentūru ES padomē. Savukārt Latvijas ministri no Briseles Rīgā atgriezušies vēlāk naktī.

"Paldies par šo iespēju pavadīt divas brīnišķīgas stundas lidmašīnā uz Rīgu. Kad ierados Rīgā, viss jau bija saskaņots," teica Šulcs.

Jau ziņots, ka ceturtdien vizītē Latvijā EP priekšsēdētājam paredzētas tikšanās ar vairākām Latvijas augstākajām amatpersonām. Šulca delegācijā ir EP politisko grupu līderi Eiropas Tautas partijas Priekšsēdētāja vietnieks Jaceks Saružs Volskis (Jacek Saryusz-Wolski), Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupas priekšsēdētājs Džanni Pitella (Gianni Pittella), Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas Prezidija loceklis Roberts Zīle, Eiropas liberāļu un demokrātu apvienības grupas priekšsēdētājs Gijs Ferhofstads (Guy Verhofstadt), Eiropas Apvienotās kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālās grupas priekšsēdētāja Gabriela Cimmere (Gabriele Zimmer), Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības līdzpriekšsēdētāja Rebeka Harmsa (Rebecca Harms) un Eiropas brīvības un tiešās demokrātijas grupas līdzpriekšsēdētājs Dāvids Borelli (David Borrelli).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas