Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ētikas komisija nesaskata pārkāpumu Ādamsona izteikumos Krievijas televīzijā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums deputāta Jāņa Ādamsona (Saskaņa) izteikumos Krievijas televīzijas kanālam, kuros viņš kritizējis Latvijas pieglaimošanos ASV, uzņemot šeit Savienoto Valstu bruņoto spēku tehniku, nekonstatēja deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.Divi deputāti šodien balsoja par to, ka deputāts ir pārkāpis ētikas kodeksu, bet lielākā daļa deputātu balsojumā atturējās.

Vairāki deputāti norādīja, ka nepiekrīt Ādamsona izteikumiem, taču neuzskata, ka atšķirīga viedokļa dēļ deputāts būtu jāsoda par ētikas kodeksa pārkāpumu.Saeimas komisija iespējamā ētikas pārkāpuma lietu pret Ādamsonu ierosināja 1.aprīlī. Lieta tika ierosināta pēc nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) lūguma.Kā ziņots, nacionālās apvienības frakcijas deputāti uzskata, ka šāda veida izteikumi ir uzskatāmi par pretvalstiskiem, jo tajos ietvertie apgalvojumi noniecina Latvijas partnerību NATO un apšauba valsts neatkarību un patstāvību ārpolitikas veidošanā."NATO militārā tehnika un sabiedroto karavīri Latvijā ir ieradušies pēc Latvijas valdības aicinājuma un pamatojoties uz alianses vienošanos. Tāpēc deputāta Ādamsona izteikumi, kas apšauba sabiedroto klātbūtni Latvijā, ir nepieņemami un uzskatāmi par pretvalstiskiem. Aizstāvēt savu valsti ir ikviena Latvijas iedzīvoja konstitucionālais pienākums, bet deputāta gadījumā tā ir dubultatbildība, jo, uzņemoties parlamentārieša pienākumus, deputāts ir solījis stiprināt Latvijas suverenitāti un aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, kā arī ievērot Latvijas Satversmi un likumus," NA nostāju iepriekš skaidroja Jānis Dombrava.Savukārt Ētikas komisijas deputāts Gunārs Rusiņš (NA) paudis uzskatu, ka Ādamsonam kā valsts amatpersonai ir jāapzinās, ka publiski paustam viedoklim jābūt saskaņā ar Latvijas valsts interesēm.Saskaņas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka frakcija neplāno izvērtēt Ādamsona izteikumus. Vienlaikus politiķis pauda viedokli, ka ikvienam deputātam ir tiesības vērsties Ētikas komisijā. Lūgts vērtēt Ādamsona izteikumus, Agešins norādīja, ka partijas līderis Nils Ušakovs jau sniedzis viedokli šajā jautājumā. Ušakovs teicis, ka Ādamsons paudis savu personīgo viedokli.Kā ziņots, Ādamsons intervijā Krievijas Pirmajam televīzijas kanālam kritizējis Latvijas pieglaimošanos ASV, uzņemot šeit Savienoto Valstu bruņoto spēku tehniku, vēstīja TV3.Iepriekš Krievijas Pirmā televīzijas kanāla vakara raidījumā rādīts sižets par Rīgu un ASV bruņu tehnikas ierašanos Latvijas galvaspilsētā. Sižetā intervēts arī Saeimas deputāts Ādamsons, kurš Latvijas politiķus nosaucis par kvaukšķiem. Viņš arī stāstījis, ka ASV karavīri nepakļaujas vietējām pavēlēm, tāpēc esot pat bīstami. Turklāt, ja viņi pastrādā kādu noziegumu, par to neatbild un pakļaujas tikai savai vadībai.Citiem medijiem Ādamsons paudis vēl radikālāku viedokli, apgalvojot, ka notikumus Ukrainā izraisījušas ASV un, tikai pateicoties Krievijas stingrajai rīcībai, Baltija nav ierauta karā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas