Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Fliks: Kampara rīcība atgādina padomju varas metodes

Premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) ir īstais laiks jautājumā par nacionālo lidsabiedrību airBaltic ieņemt konkrētu pozīciju, pretējā gadījumā viņa klusēšanu var interpretēt kā visas valdības nostāju, pirmdien izteicās airBaltic prezidents Bertolts Fliks. Ekonomikas ministra Arta Kampara rīcību viņš pielīdzina padomju varas metodēm.

"Ekonomikas ministrs [Artis] Kampars runā par agresīvu kompānijas vadības pārņemšanu. Tas nozīmē, ka ar spēku un mafiozām metodēm pārņemta lidsabiedrības vadība, tai skaitā operatīvā vadība, kuras uzdevums ir garantēt lidojumu drošību," norādīja B.Fliks.Viņš norāda, ka airBaltic ik gadu neaktīvajā ziemas sezonā strādā ar zaudējumiem, tāpat kā lielākā daļa Eiropas lidsabiedrību. "Ja kompānija kādā periodā strādā ar zaudējumiem, "tas nenozīmē, ka pretēji likumiem, līgumiem un Eiropā pastāvošajai praksei kompānijas vadību var pārņemt bandītiskiem līdzekļiem"."Kā airBaltic atbildīgais vadītājs es nepieļaušu nekompetentu politisku ielikteni lidsabiedrībā. Kā airBaltic vadītājs un līdzīpašnieks varu teikt, ka ministra Kampara rīcība atgādina Padomju varas metodes," izteicās B.Fliks. "Premjeram tagad ir īstais laiks šajā jautājumā ieņemt konkrētu pozīciju, pretējā gadījumā viņa klusēšanu var interpretēt kā visas valdības nostāju."

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs A.Kampars, atsaucoties uz viņa rīcībā esošo informāciju, Rietumu radio piektdien sacīja, ka airBaltic šī gada pirmajos piecos mēnešos strādājusi ar 18 miljonu latu zaudējumiem un ir tuvu maksātnespējai. Pēc viņa teiktā, lielie zaudējumi radīti apzināti, lai no uzņēmuma "izpumpētu naudas līdzekļus".

"Informācija, kas ir manā rīcībā, nav patīkama, tā ir pat ļoti satraucoša. Pagājušajā gadā Latvijas valdība uzņēmumā investēja vairāk nekā 15 miljonus latu, lai nodrošinātu iespēju airBaltic līzingā pirkt jaunas lidmašīnas un kompānija attīstītos. airBaltic vadītājs un viens no īpašniekiem Bertolds Fliks valdībai rādīja savu biznesa plānu, kurā gan šogad, gan nākamgad ir norādīta liela peļņa, taču ir milzu zaudējumi," sacījis A.Kampars.

"Ja apstiprināsies, ka uzņēmums ir tuvu maksātnespējai, tad ir tāds jēdziens kā apzināta novešana līdz bankrotam, un tā jau ir kriminālatbildība," uzsvēra Kampars. Viņš cer, ka valstij šajā gadījumā nebūs jārīkojas līdzīgi kā ar Parex banku un jāiesaistās aviokompānijas glābšanā.

Problēmas aviokompānijā airBaltic būtu jārisina, "agresīvā veidā pārņemot informācijas pieejamību un operatīvo menedžmentu" no pašreizējās kompānijas vadības, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Kampars.

Lai arī viņš vairākkārt uzsvēra, ka airBaltic jautājums ir satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) kompetencē un nozares ministram jāpiedāvā problēmas risinājums, viņš turpināja kritizēt notiekošo airBaltic un neatsauca pagājušajā nedēļā sabiedrībā skaļu rezonansi izraisījušo paziņojumu, ka aviokompānijai draud maksātnespēja, jo pirmajos piecos mēnešos tai bijuši 18 miljonu latu zaudējumi.

Pēc ekonomikas ministra skaidrotā, viņš ir atbildīgs par valsts līdzekļu izlietojumu un viņu satrauc situācija, kad airBaltic vērtīgākie aktīvi tiek nodoti ārzonu īpašumā. Kā piemēru Kampars minēja zīmolu pārdošanu. Pretēji solītajam, aviokompānija tos joprojām nav atguvusi.

Kā norādīja Kampars, pašreizējā aviokompānijas vadība nesniedz datus lielākajam akcionāram, bet vadītājs Bertolts Fliks jau ilgu laiku neatrodas Latvijā.

Pēc ekonomikas ministra domām, viss liecina, ka airBaltic vadība darbojas savās, nevis kompānijas interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas