Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Botāniskais dārzs gatavo augus ceļam uz jauno oranžēriju

Pabeigta Nacionālā botāniskā dārza (NBD) jaunā oranžēriju siltumnīcu kompleksa iestiklošana, un oranžēriju augu kolekcijas jau tiek gatavotas ceļam uz jaunajām telpām, portālu Diena.lv informēja NBD pārstāve Ilze Ķigure.

Darbu veicējs SIA Ekoteh būve pārstāvis Maksims Staņiļevičs norāda, ka pavasarī sāktā iestiklošana kompleksā ir pabeigta, patlaban top autostāvvieta, jūnija pēdējā nedēļā notiks ieejas metāla konstrukcijas montāža, bet jūlija vidū plānota celiņu un laukumu bruģēšana. Turpināsies arī ēnošanas, enerģiju taupošu energoekrānu un apkures tīklu montāža.

Pilnībā kompleksu plānots pabeigt līdz oktobrim. 

Tikmēr NBD pārstāvji jau gatavo augu kolekcijas pārvešanai uz jaunajām telpām. Piemēram, krizantēmas šo vasaru pavada nevis ierastajās siltumnīcu dobēs, bet gan lielās kastēs. Gerberu kolekcija atjaunināta no sterilā vidē mēģenēs pavairotiem augiem, lai mazinātu iespēju arī slimībām un kaitēkļiem pārceļot līdz ar augiem.

Jaunais oranžēriju komplekss nepieciešams, lai saglabātu reto un apdraudēto sugu genofondu, Latvijas selekcijas telpaugu šķirņu kolekcijas un NBD botānisko dārgumu krātuves padarītu pieejamas apmeklētājiem. Apmēram 3000 kvadrātmetros iecerēts ērtāk izvietot gan pašreizējo oranžēriju augus, gan citas augu kolekcijas, kā arī uzņemt uz Latvijas robežas aizturētās reto un apdraudēto augu sugas, kuru pārvietošanu regulē Vašingtonas konvencija.

Komplekss top ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas