Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Lielākais ķirbis šogad Latvijā sver teju 300 kg

Trešdien, 20. oktobrī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā Maxima Latvija noskaidroja Latvijas lielākā ķirbja čempionāta laureātus. Vērienīgāko dižogu šogad izaudzējusi Irina Badovska, ķirbim sasniedzot 294 kg svaru, savukārt otro un trešo vietu ieņēma Gatis Badovskis attiecīgi ar 263,5 kg un 183 kg smagām dižogām.

Aiz goda pjedastāla šogad palika jeb ceturto vietu ieņēma Linda Kuzmicka ar 177 kg smagu ķirbi, savukārt piektā vieta bija dalīta diviem ķirbju audzētājiem –  Elīzai Neimanei un Guntim Kuzmickim, kuru dižogas svēra 174 kg. Sesto vietu ieņēma Indars Kuzmickis ar 169 kg smagu ķirbi, septīto vietu – Daina Badovska ar 162,5 kg smagu ķirbi, astoto vietu – Luīza Neimane ar 157,5 kg dižogu. Savukārt pērnā gada uzvarētāja Ingrīda Kuzmicka izaudzēja 142 kg smagu ķirbi un ieņēma 9.vietu.

““Maxima Latvija” šogad svin 20 gadu jubileju, savukārt šī mūsu tradīcija godināt vietēju ražu un viņu saimniekus “Latvijas lielākā ķirbju čempionātā” ilgst jau 16 gadus. Mums ir prieks redzēt, ka kopā esam tik vērienīgi auguši – katru gadu “Latvijas lielākā ķirbja čempionāts” attīstās, kļūstot plašāks un daudzveidīgāks. Mēs no sirds lepojamies ar ikvienu Latvijas saimnieku, kurš spēj ar rūpību un mīlestību izaudzēt tik iespaidīgas dižogas. Varam būt patiesi gandarīti, ka ķirbju audzēšana kļuvusi par vienojošu un aizraujošu tradīciju daudzās Latvijas ģimenēs. Ķirbju audzētāju aizrautību un rūpes novērtēs arī Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza iemītnieki, kuri varenās dižogas baudīs pusdienu un vakariņu maltītēs,” stāsta “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

“Mums ir prieks, ka jau ilgus gadus kopīgi ar “Maxima” ik rudeni radām vērtīgu un paliekošu notikumu – “Latvijas lielākā ķirbju čempionātu”. Tas ir ne tikai aizraujošs, bet arī izglītojošs projekts lieliem un maziem Latvijas ķirbju audzēšanas entuziastiem, sirsnīgs notikums zoodārza viesiem un gards piedzīvojums zoodārza iemītniekiem, kuri katru rudeni tiek iepriecināti ar garšīgu un daudzveidīgu ķirbju maltīti. Šī gada lielākais ķirbis sasniedza 294 kg svaru, un sagādās prieku dzīvniekiem ne tikai vienai ēdienreizei, bet daudzām bagātīgām maltītēm,” stāsta Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes locekle Anete Bilzēna.

Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionāta” ietvaros pirmo reizi kopā ar saimniecību “Ezerkauliņi” tika noskaidroti arī Latvijas gados jaunāko ķirbju audzētāju – Mazpulcēnu - audzētie brangākie ķirbji divās kategorijās: “Smagākais ķirbis” un “Skaistākais ķirbis”. Finālā Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā piedalījās pieci finālisti katrā no kategorijām.

Mazpulcēnu konkurencē kategorijā “Smagākais ķirbis”, rūpīgi sverot un mērot finālistu ķirbjus, par uzvarētāju tika atzīta Elīna Kalniņa ar 64 kg smagu ķirbi. Otrajā vietā ierindojās Dārta Popluga, kuras audzētais ķirbis sasniedza 58 kg svaru. Par trešo smagāko ķirbi tika atzīts Renāra Petzāla audzētais ķirbis, kurš svēra 52 kg. 

Savukārt kategorijā “Skaistākais ķirbis” uzvarētāju noteica žūrijas balsojums. Uzvarētāja gods tika Kasparam Punduram, kurš saņēma 196 žūrijas balsis. Otro vietu ieņēma Dārta Apsīte ar 132 punktiem, bet trešo vietu ar 119 punktiem Polina Klovane. Mazpulcēnu audzētos skaistākos ķirbjus jau no piektdienas varēs iegādāties arī “Maxima” veikalos visā Latvijā.

Kopumā šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionātam” tika pieteikti 19 ķirbji no sešiem Latvijas novadiem – Dobeles, Skrundas, Kuldīgas, Ādažu, Olaines un Dienvidkurzemes novada. Uz čempionāta finālu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika atvesti desmit finālisti. Ķirbju mērīšanas un svēršanas procesā talkā nāca Latvijas vadošie spēkavīri Dainis Zāģers un Māris Krievelis

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas