Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Muzeju nakts Rīgā pulcēja interesentu rindas

Sestdienas vakarā Rīgā notiekošā Muzeju nakts pie daudziem muzejiem un citām institūcijām galvaspilsētā pulcēja garas interesentu rindas, savukārt ārpus galvaspilsētas Muzeju nakts piedāvājumu bija iespējams baudīt mierīgākā gaisotnē bez burzmas.

Aģentūra LETA sestdienas vakarā viesojās Ziemassvētku kauju muzejā Jelgavas novada Valgundes pagastā, kur apmeklētājiem papildu ierastajai iespējai aplūkot rekonstruēto nocietinājumu sistēmas posmu, izstādi "Latviešu strēlnieku Ziemassvētku kaujas" un skatu torni Ložmetējkalnā varēja iesaistīties stafetēs un, iestājoties tumsai, doties lāpu gājienā pa vietu, kur Pirmajā pasaules karā Ziemassvētku kaujās latviešu strēlnieku brigāde pārrāva vācu fronti. Muzeja piedāvājumu labprāt baudīja ģimenes, savukārt muzeja darbinieki ar prieku stāstīja apmeklētājiem par Ziemassvētku kauju norisi.

Tikmēr Rīgā Muzeju naktī daudzviet pie muzejiem veidojās rindas.

Iedzīvotāji galvaspilsētā ar interesi izmantoja iespēju apmeklēt ikdienā tiem nepieejamās telpas, kur strādā politiķi. Daudzi iedzīvotāji izstāvēja rindu pie Ministru kabineta, jo valdības namā bija iespēja apskatīt Latvijas Ministru prezidentu savulaik saņemtās interesantākās diplomātiskās dāvanas. Ar sanākušajiem tikās arī valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība).

Savukārt vairāk nekā 3000 apmeklētāju viesojās Saeimas namā, kur šoreiz notiekošais tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, informē parlamenta Preses dienestā. Apmeklētāji Ziemas Olimpisko spēļu medaļniekus sagaidīja ar aplausiem un pauda prieku, ka var satikt mūsu valsts sportistus, nofotografēties ar viņiem un iegūt autogrāfus. Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) pasniedza atzinības rakstus Martinam Dukuram, Tomasam Dukuram, Dainim Dukuram, Leldei Priedulēnai, Mihailam Arhipovam un Marekam Mezencevam par augstajiem sasniegumiem XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Daudz interesentu vakarnakt labprāt apmeklēja arī citus muzejus un ēkas, kurās ikdienā paviesoties neizdodas. Piemēram, Šokolādes muzeju esot apmeklējuši 1500 cilvēku, kas muzejam ir rekordliels skaits. Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) mikroblogošanas vietnē Twitter svētdien raksta, ka Rīgas domes kaķus Kuzju un Muri Muzeju naktī apciemojuši apmēram 3800 viesu.

Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša aģentūrai LETA sacīja, ka šodien vēl nav apkopoti dati par to, cik daudz Latvijas iedzīvotāju pagājušajā vakarā un naktī bija devušies uz muzejiem. Viņa atzīmēja, ka viss turpinās arī šodien, proti, šodien ir Starptautiskā muzeju diena, tāpēc interesentiem ir iespēja viesoties daudzos muzejos bez maksas.

Rīgā šodien bez ieejas maksas apmeklētājus gaida Latvijas Dabas muzejs, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Mencendorfa nams, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls, Latvijas Kara muzejs un Latvijas Okupācijas muzejs. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kā arī Mākslas muzejā "Rīgas Birža" bez maksas aplūkojamas pastāvīgās ekspozīcijas, savukārt ieejas biļetes jāpērk uz izstādēm Dumpis buduārā. 1970.gadu mode un uz Vijas Celmiņas darbu izstādi Dubultā realitāte.

Ārpus galvaspilsētas šodien bez ieejas maksas iespējams apmeklēt muzejus Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Talsos, Tukumā, Madonā, Gulbenē, Bauskā, Ventspilī, Krāslavā, Lielvārdē, Doles salā (Daugavas muzejs) un Bērzē (K.Ulmaņa piemiņas muzejs Pikšas).

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas