Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Fotoradaru apkalpotāji kļūs par valsts iestādes darbiniekiem

Ja izdosies noslēgt līgumu ar Vācijas komersantu "V-Traffic" par fotoradaru atpirkšanu, tie kādam būs arī jāapkalpo. Iecerēts, ka fotoradaru saimniecisko darbību veiks Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra, par kuras darbiniekiem, visticamāk, varētu kļūt daļa "V-Traffic" (pirms tam - "Vitronic Baltica un partneri") darbinieku, kuriem ir atbilstošs sertifikāts un izieta apmācība.

Kā šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā uzsvēra Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, Valsts policija nenodarbosies ar fotoradaru aplapošanu, tādēļ būs jādibina atsevišķa nodaļa Nodrošinājuma aģentūrā. Tā kā pašreizējie fotoradaru apkalpotāji ir speciāli apmācīti veikt savus pienākumus, viņiem tiks piedāvāts darbs. Pretējā gadījumā, ja fotoradarus apkalpotu cilvēki bez zināšanām un pieredzes, dienas beigās būtu apkopotas ap 1000 miglainu, nekam nederīgu fotogrāfiju.

Amatpersona arī atzina, ka Latvijas "V-Traffic" ir sevi diskreditējis gan sabiedrības, gan IeM acīs, tādēļ līgums tiks slēgts tikai un vienīgi ar Vācijas kompāniju, kurai arī pieder mērierīces, jo Latvijas komersants tās vēl nav izpircis. Daļa šo mērierīču esot arī apķīlātas "Latvijas Krājbankas" kraha laikā, un to liktenis vēl nav zināms.

Pētersone-Godmane deputātiem arī atzīmēja, ka valsts negrasās neko kompensēt Latvijas komersantam, bet pirkt mērierīces tikai un vienīgi no Vācijas partnera.

Šonedēļ Valsts policija cer parakstīt vienošanos ar "V-Traffic" par fotoradaru darbības atjaunošanu uz laiku, kamēr tiek izlemts par to pārpirkšanu. Valdības mandāts šim pagaidu vienošanās darbības termiņam ir ne vēlāk kā līdz šā gada decembrim.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V) brīdināja, ka komisija raudzīsies, lai valsts nemētājas ar nodokļu maksātāju naudu, pārpērkot ātruma mērierīces.

Kā ziņots, 28.septembrī līgums, kas tika noslēgts starp VP un komersantu "V-Traffic" (pirms tam - "Vitronic Baltica un partneri"), ir izbeigts. Tas nozīmē, ka komersanta radari joprojām var atrasties uz ceļiem, taču VP par to fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nenoformē. Šīs nedēļas sākumā fotoradariem bija jāatsāk darboties saskaņā ar pagaidu vienošanos, taču tā joprojām nav noslēgta.

IeM divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja ne vairāk kā 57 radarus, kas patlaban jau darbojas uz Latvijas ceļiem. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) ir izteicies, ka tas valstij izmaksās ne vairāk kā 5 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas