Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Graube: NATO Ātrās reaģēšanas spēku palielinājums ir nopietns signāls par detalizētiem aizsardzības plāniem

NATO Ātrās reaģēšanas spēku palielinājums ir nopietns signāls par detalizētiem aizsardzības plāniem, ņemot vērā jaunus drošības izaicinājumus, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes pauda bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Viņš atzina, ka visi varēja vērot, cik ātri Krievija mobilizēja un pārgrupēja desmitus un simtus tūkstošu karavīru, lai sāktu uzbrukumu Ukrainā.

Ja līdz šim NATO piekopa atturēšanas politiku, tad Ātrās reaģēšanas spēku palielinājums ir ļoti būtisks un nopietns signāls, kas nes līdz uzdevumus visām NATO valstīm, kam vajadzēs turēt paaugstinātā kaujas gatavībā atbilstoši NATO plāniem noteiktu karavīru skaitu, pauda Graube.

Viņš skaidroja, ka paziņojums par būtisku ātrās reaģēšanas spēku paplašināšanu tapa, jo Krievija tiks definēta kā galvenais militārais apdraudējums, kas nes līdzi ļoti detalizētus aizsardzības plānus.

Kā ziņots, NATO Ātrās reaģēšanas spēki tiks palielināti līdz vairāk nekā 300 000 karavīru, pirmdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Stoltenbergs paredz, ka NATO samits, kas notiks Madridē no otrdienas līdz ceturtdienai, nesīs vērā ņemamas pārmaiņas.

"Mēs stiprināsim savu priekšējo aizsardzību. Pastiprināsim savas kaujas grupas alianses austrumu daļā līdz pat brigāžu līmenim. Mēs pārveidosim NATO Ātrās reaģēšanas spēkus un palielināsim mūsu augstas gatavības spēkus līdz krietni virs 300 000," paziņoja Stoltenbergs.

NRF pašreiz apvieno aptuveni 40 000 karavīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas