Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grendei MK Atzinības rakstu nedos bijušā krēsla dēļ

Ministru kabineta (MK) Apbalvošanas padome atbalstījusi mudinājumu piešķirt MK Atzinības rakstu potenciālajai kultūras ministrei, pašreizējai Latvijas Nacionālā kultūras centra direktorei Dacei Melbārdei, bet noraidījusi tāda paša apbalvojuma piešķiršanu bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK (NA)), liecina valdības darba kārtība.

Melbārdi rosināja apbalvot UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Kultūras ministrija, bet Jaunzemi-Grendi - UNESCO Latvijas Nacionālās komisija.

Melbārdei rosināts apbalvojumu piešķirt par nozīmīgu ieguldījumu nemateriālā kultūras mantojuma jomā, sabiedrības saliedēšanā un Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā Latvijā, Baltijā un pasaulē. Par līdzīgiem nopelniem - par ieguldījumu Dziesmu svētku norisē un nemateriālā kultūras mantojuma stiprināšanā - tika rosināts apbalvojumu piešķirt arī Jaunzemei-Grendei. Taču Apbalvošanas padomes vadītāja labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība) skaidro, ka ierosinājums paust atzinību Jaunzemei-Grendei izteikts 10.jūlijā. Ņemot vērā, ka šajā laikā viņa vēl bija ministre, kas ir atzinības izteicējs, un pati darbojās Apbalvošanas padomes sastāvā, ierosinājums nav atbalstīts.

"Nav pieņemta prakse, kad valdības loceklis izsaka sev pateicību, kā tas izriet šajā gadījumā," uzsvēra Viņķele.

Ministru kabineta Atzinības raksts tiek piešķirts, lai izteiktu valdības atzinību izciliem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta, valsts aizsardzības un politiskās jomas darbiniekiem.

Gala lēmumu pa Atzinības rakstu piešķiršanu otrdien, 22.oktobrī, lēmumu pieņems valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas