Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gulbenē glābēji no degošas kūts izglābj 100 govis

Pirmdienas vakarā plkst. 23.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbenes novada Daukstu pagastu, kur dega kūts. Glābēji no degošas kūts izglāba 50 gadus vecu sievieti un 100 govis, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu kūts jumta konstrukcijas un palīgtelpas 300m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem un tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. No degošās kūts ēkas ugunsdzēsēji glābēji izveda 100 govis. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 4.30.

Šogad ik pārdienas ugunsdzēsēji glābēji dodas dzēst ugunsgrēkus, kuri izcēlušies no bez uzraudzības atstātām iedegtām svecēm. Neskatoties uz to, ka Adventa svētdienas un Ziemassvētku vakars ir jau aizvadīti, iedzīvotāji joprojām turpina iedegt sveces adventes vainagā.

Pirmdien VUGD devās uz Dārza ielā Bauskā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī no bez uzraudzības atstātām iedegtām svecēm bija aizdedzies adventes vainags, palodze un loga rāmis 2m2 platībā. Pārmeklējot piedūmotās telpas, ugunsdzēsēji glābēji atrada zem vannas noslēpušos suni un iznesa to laukā. 

VUGD atgādina, ka šobrīd adventa vainagi ir ļoti sausi un to aizdegšanos var izraisīt ne tikai atklāta liesma, bet arī degošas sveces radīts karstums. Lai neizceltos ugunsnelaime, VUGD aicina iedzīvotājus adventes vainagos sveces vairs nededzināt.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.decembra plkst. 6.30 līdz 29.decembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 39 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, savukārt četri no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas