Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Iedzīvotāji pastkastītēs saņēmuši Vienotību nomelnojošus bukletus

Daudzi iedzīvotāji savās pasta kastītēs pēdējās dienās atraduši ne vien partijas Vienotība izplatīto priekšvēlēšanu aģitācijas avīzi, bet arī, spriežot pēc visa, sadarbībā ar Lato Lapsas vadīto portālu Pietiek.com tapušo un vairākās pilsētās izplatīto partiju nomelnojošo izdevumu Vienotība, PIETIEK.

Izdevumā, kura tirāža norādīta 960 tūkstošos eksemplāru, publicēti materiāli, kas saistīti ar partiju un tās politiķiem. Publikācijās lasāms par to, kā Ēlertei ārštata padomnieces statusā esot izdevies tikt pie iespaidīgas 1000 latu algas no nodokļu maksātāju kabatas, par to, kā labklājības ministres Ilzes Viņķeles vīram izdevies tikt pie 1400 latu lielas pensijas, Dombrovska un Āboltiņas ģimeņu biznesa aizkulisēm, bijušā partijas biedra Edgara Jaunupa saistību ar Vladimiru Vaškeviču, kā arī citiem ar Vienotību saistītiem skandāliem.

Avīzes izdevējs ir 2007.gadā dibinātā SIA FOX Communications, kuras juridiskā adrese, saskaņā ar Lursoft datubāzi, norādīta Krustabaznīcas ielā 11, Rīgā. Kā vienīgā uzņēmuma amatpersona norādīts jurists, žurnālista Lato Lapsas brālis Endo Lapsa.

Uz jautājumiem par saistību ar šo izdevumu Lato Lapsa žurnālistiem attiecās atbildēt, norādot, ka uz visiem jautājumiem atbildēs trešdien gaidāmajā preses konferencē. 

Aģentūrai LETA Lato Lapsa pavēstīja, ka pagaidām ir reģistrēti vēl trīs masu informācijas līdzekļi - par nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Saskaņas centru un Reformu partiju, proti, masu informācijas līdzekļi ar nosaukumiem Nacionāļi, pietiek!, Reformisti, pietiek! un Saskaņieši, pietiek!.

Taujāts, kāpēc nav reģistrēts līdzīgs masu informācijas līdzeklis par Zaļo un zemnieku savienību, Lapsa norādīja, ka licence šādam izdevumam vēl top.

"Ir skaidrs, ka Vienotības īstenotā politika aizskar ļoti nopietnu spēku intereses, un tie, raujoties pie varas, ir uzsākuši "negatīvisma" kampaņu, kurā pērkamas propagandas labākajās tradīcijās tiek nomelnota Vienotība un tās cilvēki. Mēs redzam, ka cīņa par uzvaru pašvaldību vēlēšanās Rīgā un visā Latvijā notiks ar negodprātīgām metodēm, un aicinām cilvēkus domāt un vērtēt, kam un kāpēc ir izdevīga tik agresīvi apmelojoša kampaņa," portālam Diena.lv atzina Vienotības pārstāve Laila Timrota. 

Vienotības deputāts Dzintars Ābiķis portālam Diena.lv atzina, ka "tas ir politiskais pasūtījums, kas veikts Saskaņas centra interesēs".

"Nav noslēpums, ka šim portālam nepatīk neviena latviskā partijā. Bet par Saskaņas centra pārkāpumiem portāls nezin kādēļ neraksta. Tas ir netīrs pirmsvēlēšanu triks," sacīja Dz.Ābiķis.

Savukārt, Vienotības Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks portālam Diena.lv sacīja: "Tie ir anonīmi ķengu raksti, par kuriem kāds ir samaksājis, lai mūs nomelnotu, un būtu labi, ja Lato Lapsa gaidāmajā preses konferencē arī pateiktu, kurš par to maksā."

Viņš piebilda, ka nevajadzētu aizmirst, ka priekšvēlēšanu aģitācija ir gan aģitācija “par”, gan aģitācija “pret”. Iespējams, Korupcijas apkarošanas un novēršanas birojam vajadzētu izmeklēt, kas aiz tā stāv.

Vaicāts par to, vai arī pati Vienotība plāno vērsties tiesībsargājošajās institūcijās, Pulks norādīja, ka partijas vadība šobrīd vērtē šādu iespēju. 

Iedzīvotāji bukletu Vienotība, PIETIEK saņēmuši ne vien galvaspilsētā, bet arī Jelgavā, Līvānos, Siguldā un citās Latvijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas