Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ierosina praidu organizēt Ziedoņdārzā

Seksuālo minoritāšu gājiens Rīgas centrā pilsētai godu nedara, tāpēc tā norises vietai būtu jāizvēlas kāda cita vieta, piemēram, Ziedoņdārzs, uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC).

"Es darīšu visu, lai tā seksuālo minoritāšu parāde nenotiktu Vērmanes dārzā. Man tas nepatīk, jo 1.jūnijs ir Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, bet 2.datumā uzreiz šāds gājiens. Tie varētu notikt kaut kur pie X-dream klubiņa Ziedoņdārzā, bet ne pilsētas centrā, jo, atklāti sakot, tas nedara godu pilsētai," intervijā sacīja Veiciņa.

"Esmu pilnīgi vienaldzīga pret homoseksuāliem cilvēkiem, lai viņi vārās savā katlā, bet nevajag piesaistīt bērnus un rādīt bērniem, ka tas tā ir. Es uzskatu, ka viņiem nevajadzētu staigāt pa pilsētas centru un kaitināt kristīgo tautu un mūsu ģimenes, jo galvenā vērtība tomēr ir normāla ģimene starp vīrieti un sievieti, no kuras rodas bērni. Atbalstot to visu, mēs neatbalstām pareizo virzienu, un bērniem vienmēr gribas pamēģināt to nepareizo," uzsvēra domniece.

Viņa arī norādīja, ka pašvaldībā kopā ar Moderno deju asociāciju tiek veidots integrācijas projekts, kuram sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību plānots piesaistīt Eiropas fondu naudu. Tas iecerēts kā liels deju pasākums visas dienas garumā dejotājiem no astoņu līdz 25 gadu vecumam, un sākotnēji to iecerēts organizēt Vērmanes dārzā, taču tagad pasākumam, iespējams, nāksies meklēt citu norises vietu.

Kā ziņots, Rīgas domē 2.februārī saņemts lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka pieteikums 2.jūnijā rīkot gājienu un sapulci Vērmanes dārzā, lai veicinātu sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītajiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas