Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Volbertu

Valdība otrdien apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatā IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta nozares ekspertu un valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Jāni Volbertu.

Kā liecina ministrijas sagatavotais rīkojums, ar šā gada 1.novembri IZM bija vakants valsts sekretāra amats. Lai nodrošinātu labu pārvaldību valsts interesēs un efektīvi izmantotu valsts civildienesta cilvēkresursus, pieņemts lēmums par ierēdņa pārcelšanu valsts sekretāra amatā.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) ir izvērtējusi Volberta profesionālo pieredzi, zināšanas un kompetences un uzskata par lietderīgu viņa pārcelšanu IZM valsts sekretāra amatā.

Ministrijā skaidro, ka Volbertam ir darba pieredze valsts pārvaldē un vadošā amatā, kā arī teicama izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi, darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu. Volbertam piemīt teicamas sadarbības un komunikācijas prasmes, un viņam ir pieredze dažādu stratēģisko jautājumu plānošanā un īstenošanā, plaša spektra problēmjautājumu risināšanā, teikts rīkojumā.

Ņemot vērā Volberta atbilstību valsts sekretāra amata prasībām un to, ka viņam izsniegta Satversmes aizsardzības biroja pirmās kategorijas atļauja pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem, Šuplinska izvirzīja Volberta kandidatūras apstiprināšanu pārcelšanai ministrijas valsts sekretāra amatā.

Atbilstoši Valsts civildienesta likumam, Volberts ir pārceļams valsts sekretāra amatā uz noteiktu laiku jeb pieciem gadiem.

Volberts esot uzsvēris, ka, uzsākot pienākumu pildīšanu šai amatā par savu tuvākā laika prioritāti uzskata procesu efektivitātes nodrošināšanu ātrākai rīcībai, aģentūru LETA informē ministrijā. "Savukārt, ja skatāmies ilgtermiņā, tad jāapzinās, ka mūsdienīga izglītības sistēma balstās uz datiem un pētījumos balstītām pārmaiņām," paudis jaunais valsts sekretārs, atzīmējot, ka "IZM jāapzinās sava kā nākotnes ministrijas misija".

Jau ziņots, ka no 1.novembra līdzšinējā IZM valsts sekretāre Līga Lejiņa kļuva par Valsts izglītības satura centra vadītāju, savukārt esošais centra vadītājs Guntars Catlaks - par IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vadītāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas