Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

IZM darbinieki piepelnās ar likuma grozījumu skaidrošanu

Šodien Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbinieki Elmārs Martinsons un Māris Strads uzņēmuma Partneri un pakalpojumi rīkotajā maksas seminārā četrarpus stundu garumā skaidros vasarā pieņemtos grozījumus Augstskolu likumā. Interesentiem dalība tajā izmaksās 50 latu, par kuriem pienākas arī izdales materiāli un kafijas pauze.

«Šiem abiem džentlmeņiem ir brīvdiena,» par ierēdņu piepelnīšanos darba dienā saka IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics. Nekādu risku tajā viņš nesaskata.

Citādi domā valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura norāda, ka likumu skaidrošana ir pašas IZM kompetence, tāpēc nav skaidrs, kālab ministrija to nedara pati, bet iesaista darbiniekus kā lektorus maksas semināros.

Par konkrētu iemeslu, kādēļ IZM Juridiskās nodaļas vadītājam E. Martinsonam un Augstākās izglītības departamenta Augstākās izglītības politikas nodaļas juriskonsultam piešķirtas brīvdienas, M. Gruškevics personāldaļā nav interesējies, taču tas noteikti neesot saistīts ar semināru. E. Martinsona gadījumā piešķirtā brīvdiena un semināra norise esot sakritība, par otru ierēdni valsts sekretārs nezināja teikt. Viņš arī nav uzskatījis par vajadzīgu painteresēties, vai šīs brīvdienas tiek apmaksātas un cik dienu tās ilgs.

IZM Komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Jansone-Klasiņa Dienai norāda, ka ministrija regulāri rīkojot dažādus informēšanas pasākumus. Mācību iestāžu pārstāvji neskaidrību gadījumā ar jautājumiem var vērsties pie konkrētiem ierēdņiem. To atzīst arī M. Gruškevics un piebilst, ka tas tiek nodrošināts bez maksas. «Ja 30-40 cilvēku liela grupa pieprasītu deleģēt kādu ministrijas pārstāvi, lai runātu par konkrētiem jautājumiem, tas tiktu darīts,» viņš saka un atzīst, ka šāda interese no augstskolu pārstāvjiem gan neesot bijusi.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas