Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

IZM: Nodrošinājums ar mācību līdzekļiem mazākumtautību skolās ir apmierinošs

Kopumā nodrošinājums ar mācību līdzekļiem un to kvalitāte mazākumtautību skolās ir apmierinoša, bet jauni un motivējoši mācību līdzekļi šobrīd visvairāk nepieciešami pirmsskolās, liecina pērnā gada nogalē veiktā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aptauja.

Kā aģentūru LETA informēja IZM Komunikācijas nodaļā, šodienas Konsultatīvās padomes sēdē mazākumtautību jautājumos tika analizēti šie un citi jautājumi, kas aktuāli, turpinot pāreju uz mācībām valsts valodā un ieviešot jauno kompetencēs balstīto mācību saturu.

Konsultatīvās padomes sēdē Latviešu valodas aģentūras (LVA) pārstāve Dace Dalbiņa informēja, ka pēdējos gados latviešu valodas apguvei pirmsskolās ir izdoti vairāki mācību līdzekļi, tostarp elektroniski. 2019.gada decembrī 1122 Latvijas izglītības iestādes ir saņēmušas didaktisko materiālu komplektu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem latviešu valodas apguvei.

"Cerams, ka latviešu valoda kļūs par mīļāko mācību priekšmetu visiem Latvijas bērniem," raksturojot jaunos didaktiskos materiālus, sacīja Dalbiņa.

Savukārt Jelgavas izglītības pārvaldes vadītājas vietniece, galvenā speciāliste pirmsskolas izglītības jautājumos Sarmīte Joma stāstīja par Jelgavas pilsētas pieredzi mācību līdzekļu nodrošinājumam pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs, bet Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs dalījās pieredzē par stratēģiju mācību līdzekļu izvēlē.

Vienlaikus Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks informēja par jaunākajiem "Skola 2030" mācību līdzekļiem un mācību līdzekļu digitālo krātuvi, kas pieejama tīmekļvietnē "mape.skola2030.lv".

Catlaks informējis, ka centrs ar Eiropas Savienības projekta atbalstu sagatavojis vairāk nekā 100 jaunus mācību un metodiskos līdzekļus dažādām vecuma grupām no pirmsskolas līdz vidusskolai, tai skaitā arī mācību līdzekļus vieglajā valodā un speciālajai izglītībai.

Konsultatīvā padome mazākumtautību izglītības jautājumos ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir atbalstīt dialogu starp izglītības politikas veidotājiem, īstenotājiem un sabiedrību, un veicināt kvalitatīva izglītības procesa īstenošanu izglītības iestādēs, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas.

IZM veiktajā aptaujā piedalījās 102 no 155 vispārējās izglītības iestādēm, kurās īsteno mazākumtautību izglītības programmas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas