Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izstrādāti ieteikumi ārstniecības personām cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšanai

Veselības ministrija (VM) sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Iekšlietu ministrijas (IeM) speciālistiem ir izstrādājusi ieteikumus ārstniecības personām cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšanai. Minētie ieteikumi satur praktisku informāciju gan par cilvēku tirdzniecības problemātiku, gan iespējamo ārstniecības personas rīcību, atpazīstot iespējamo cilvēku tirdzniecības upuri, portālu Diena.lv informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Ieteikumi ir veidoti kā palīglīdzeklis ārstniecības personām, lai iepazīstinātu ar mūsdienu cilvēku tirdzniecības formām un pazīmēm, kas var norādīt, ka cilvēks iespējams kļuvis par cilvēku tirdzniecības upuri. Tāpat informatīvajā materiālā ir pieejami padomi komunikācijas veidošanai starp ārstu un iespējamo cilvēku tirdzniecības upuri, skrīninga jautājumi upura atpazīšanai un informācija par palīdzības saņemšanas iespējām policijā, sociālajā dienestā un sabiedriskajās organizācijās, kas strādā ar cilvēku tirdzniecības upuriem.

Pasaules pieredze liecina, ka ārstniecības personas var būt to profesionāļu lokā, kuras pirmās nonāk kontaktā ar cilvēku tirdzniecības upuriem. Tāpēc sagatavoto ieteikumu mērķis ir veicināt iespēju, ka ārstniecības personas savā ikdienas darbā varētu atpazīt iespējamo cilvēku tirdzniecības upuri un bez nepieciešamās medicīniskās palīdzības piedāvātu arī iespēju personai vērsties pēc palīdzības, lai izkļūtu no esošās situācijas, norāda VM pārstāvis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas