Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ja algas neaugs, būs skolotāju bads

Plānots, ka no nākamā gada pedagogu algas varētu pieaugt līdz 790 eiro, Dienai pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga. Viņa norāda, ka pedagogu algu pieaugumu paredz ne tikai likums, bet arī 2018. gada janvārī pieņemtais valdības lēmums. LIZDA priekšsēdētājas skatījumā finansējuma trūkums skolotāju algu celšanai varētu novest pie brīvo vakanču skaita palielināšanās un apdraudēt jaunā mācību satura realizāciju.

Top komentāri

...
.
Tur vēl jānoskaidro, par kādu samaksu pieaudzis cilvēks piekritīs būt par kājslauķi mājās neaudzinātiem, pie visatļautības pieradinātiem knēveļiem, kuri pārliecināti par savu nesodāmību.
Sākt ar pamatiem, nevis jumtu
S
Varbūt to jautājumu skatīt globālāk, un likvidēt to bezjēdzīgo 12 klašu sistēmu. Agrāk bija 11 klases, un visiem bija labi. Tagad mākslīgi pielikts viens gads, kas radījis arī milzīgus valsts naudas tēriņus. Ietaupītos ne vien miljoni, bet pat miljardi. Pēdējā 12. klasē notiek lielākoties nevis mācīšanās, bet gan mācību imitācija, t.i. vielas atkārtošana.
Marks69
M
Skolotāju Trūkums - kā tad Valmierā Skolotājas ar Maģistra grādu jau 2 gadus nevar darbu dabūt... Visās Valmieras Skolās skolotājas savāc 2-3 slodzes, lai tik nebūtu brīvā vieta un nebūtu jāņem darbā. Pēc tam raud ka ir daudz darba un nervi redz neturot. Atlikušās brīvās vietas ir Fizika, Ķīmija 0,4 slodzes...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas