Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kalnmeiers: Tehniskās ekspertīzes Zolitūdes traģēdijas vietā varēs izdarīt pavasarī

Tehniskās ekspertīzes ar Zolitūdes lielveikala Maxima pēc traģēdijas nesagruvušo būvkonstrukciju noslogošanu līdz sabrukšanai būs iespējams organizēt martā vai aprīlī, arī pārējo izmeklēšanu nedrīkst steidzināt, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Lielveikala palikušo konstrukciju ekspertīzei izmeklēšanas procesā būs ļoti liela nozīme, taču, tā kā to varēs veikt tikai vienreiz, šis darbs darāms rūpīgi un steiga var tikai kaitēt, teica ģenerālprokurors.

"Šāda iespēja būs vienu reizi, jo pēc tam, kad tiks sagrautas šīs atliekas, vairs nekādus pētījumus tur nevarēs veikt. Tātad ir jāizdara viss tādā kvalitātē, lai šis pētījums būtu vienreizējs, ļoti fundamentāls un pārliecinošs, lai viss tiktu nofiksēts. Tamdēļ šinī gadījumā ar pārlieku steigu var tikai nodarīt lielāku kaitējumu. Ir jābūt maksimāli operatīvai darbībai, bet saprātīgai," skaidroja Kalnmeiers.

Viņš uzsvēra, ka, izmeklējot 21.novembrī notikušo Zolitūdes traģēdiju, kurā gāja bojā 54 cilvēki un cieta vēl vairāki desmiti, Valsts policijai un izmeklējošajiem prokuroriem ir darāms milzīga apjoma darbs un izmeklēšanas resursi pat palielināti uz citu lietu rēķina. Piemēram, izmeklēšanas ietvaros jāizskata apmēram 80 dažādi datu nesēji - datori, zibatmiņas un kompaktdiski. "Tas ir ļoti liels apjoms," teica ģenerālprokurors.

Kalnmeiers jau iepriekš atklājis, ka ir izkristalizējies ar Zolitūdes traģēdiju saistīto aizdomās turamo loks, taču atturas to komentēt.

Viņš arī piebilda, ka nekāda spiediena uz policiju šobrīd vairs neesot. Tiesa, tas esot bijis uzreiz pēc Zolitūdes traģēdijas, kad visi gaidījuši, ka kāds tiks apcietināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas