Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kariņš: Skolotāji ir situācijas ķīlnieki

Skolotāji kļuvuši par esošās situācijas ķīlniekiem, tomēr ir skaidrs, ka ar algu pielikumu viņi var rēķināties no 2020. gada, trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

"Mums jau nav naudas," viņš atzina. Valdība otrdien apstiprinājusi šā gada valsts budžeta projektu un tas trešdien tiks nodots Eiropas Komisijā izvērtēšanai.

"Ja es būtu tas skolotājs, es arī gribētu labāku atalgojumu. Protams, kurš tad negrib un kuram nepienāktos," norādīja Kariņš. Pedagogu algu reforma skatāma kopā arī ar izglītības kvalitātes uzlabojumiem un skolu tīkla reformu, kas ir pašvaldību jautājums un daudzviet nav risināts.

"Skolotāji sanāk ķīlnieki, bet mans uzdevums ir panākt, ka šī situācija mainās, bet man vajadzīgs laiks," pauda premjers.

Trešdien notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes ārkārtas sēde, kurā paredzēts lemt par iespējamiem protestiem, reaģējot uz pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika nepildīšanu. To apmeklēs gan premjers, gan izglītības un zinātnes ministra Ilga Šuplinska (JKP), gan finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Top komentāri

skolotāja no Pārdaugavas
s
Mums nevajag atalgojuma pieaugumu - mums vajag, lai 100% samaksā par padarīto darbu!!! Šobrīd vismaz mūsu skolā (nezinu, kā ir citās, tāpēc, lūdzu, rakstiet komentāros) par gatavošanos stundām, burtnīcu labošanu, mācību materiālu adaptēšanu integrētajiem bērniem ar speciālām vajadzībām, konsultācijām atpalicējiem un kavētājiem, gatavošanos olimpiādēm, sēdēšanu sapulcēs un tikšanos ar skolēnu vecākiem, dalību skolas projektos, gatavošanos pasākumiem u.c. mācību procesa plānošanai un pedagogu sadarbībai veicamos darbus apmaksā kā 1,5 stundas nedēļā, ja tev ir slodze - viss pārējais ir brīvprātīgo darbs, par kuru nemaksā. Cik ilgi tā turpināsies? LIZDA izliekas neredzam, ka skaļi reklamētais 21+9 modelis ir tikai skaistos vārdos no tribīnēm, reāli daudziem skolotājiem nav slodzes, tāpēc ir 20+0,5 vai 24+1,5 (20 un 24 - tās ir kontakta stundas klasē)
Nevis
N
situācijas, bet stulbu un neizdarīgu politiķu ķīlnieki. Es gāju skolā 90-tajos gados. Skolotāji streikoja, jo algas bija mazas. Reiz viena mana skolotāja ienāca pie mums klasē audzināšanas stundā un teica "es no savas algas nevaru atļauties nopirkt ziemas zābakus, tāpēc esmu pieņēmusi piedāvājumu un dodos strādāt citā jomā". Kas ir mainījies? Labi, zābakus skolotāji laikam tagad var nopirkt. Bet kāpēc jautājums ar skolotāju (un ārstu) algām 25 gadu laikā nav sakārtots? Ceturtdaļgadsimts pagājis, bet jautājums nav sakārtots!!! Nevis situācija vainīga, bet stulbi vadītāji - politiķi. Ja es būtu skolotājs, es, apejot arodbiedrību, visu laiku sociālajos tīklos runātu, ka skolotājiem jāvienojas un kārtīgi jāstreiko. Arodbiedrība ir bezjēdzīga, jo to nespēj noorganizēt. Tāpēc politiķi vienkārši turpina ņirgāties par cilvēkiem.
3 meitu tēvs
3
Ja kvalitāti gaidīsim pie netaisnīgas, neadekvātas darba samaksas, tad tā arī nekad to nesagaidīsim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas