Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

KM izmaksas centīsies samazināt tā, lai kultūras iestādes to justu pēc iespējas mazāk

Kultūras ministrija (KM) izmaksas centīsies samazināt tā, lai kultūras iestādes un procesi to justu pēc iespējas mazāk, informē KM pārstāve Dagnija Grīnfelde.

Viņa uzsvēra, ka KM, protams, pildīs Ministru kabineta doto uzdevumu par 3% samazināt nākamā gada budžetu, izvērtējot visas iespējas samazināt izdevumus, bet vienlaikus cenšoties atrast tādu risinājumu, lai kultūras iestādes un procesi pēc iespējas mazāk justu šo samazinājumu.

KM vēl neesot padomā konkrēti projekti, uz kuru rēķina varētu ietaupīt. Ministrija plāno pārskatīt gan ikdienas izdevumus precēm un pakalpojumiem, gan sāktos projektus.

Kā ziņots, valdība otrdien panāca vienošanos par 3% samazināt visu ministriju budžetus, izņemot Aizsardzības, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes un Veselības ministriju budžetus. Tajā pašā laikā premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) uzsvēra, ka no budžeta samazinājuma necietīs neviena ministrija, jo kopumā nākamā gada budžetā ir pieaugums - papildus 2015.gadā pieņemtajiem lēmumiem par nākamā gada budžetu nākamgad ieņēmumi plānoti par 189 miljoniem eiro vairāk.

Pēc Straujumas teiktā, valdība galveno budžeta ietvaru plāno pieņemt jau šomēnes, lai pēc tam ministriju speciālisti divu līdz trīs nedēļu laikā varētu sagatavot tehnisko budžetu, ko valdība varētu pieņemt šā gada 30.septembrī. Viņa atzina, ka nākamā gada budžeta deficīts joprojām tiek plānots 1% apmērā, bet iekšzemes kopprodukta pieaugums 3% apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas