Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KNAB līdz ar Broku aiztur uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien kriminālprocesā par iespējamo kukuļošanu līdz ar Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci Baibu Broku (NA) aizturējuši arī uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Patlaban aizturētās personas atrodas Valsts policijas izolatorā Čiekurkalnā.

Rāvis ir Skonto grupas līdzīpašnieks. Viņa pārstāve Elīna Dobulāne otrdien aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB veica procesuālas darbības Rāvja birojā un dzīvesvietā.

Savukārt Millers ir īpašnieks SIA M investīciju fonds, kurai pieder 5% kapitāldaļu būvfirmā Skonto būve, liecina Firmas.lv informācija.

KNAB aģentūra LETA otrdien apliecināja, ka kriminālprocesā aizturētas trīs personas, tostarp, viena valsts amatpersona. LETA jau pirmdien ziņoja, ka šī amatpersona ir Broka.

Patlaban KNAB vērtē, kādi kriminālprocesuālie ierobežojumi, tostarp, drošības līdzekļi un statusi, būtu piemērojami aizturētajām personām. Līdz ar to izmeklēšanas interesēs pašlaik detalizētāku informāciju nesniedz.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam, ja nepieciešams, jālemj par drošības līdzekļa piemērošanu. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma lemj tiesa. Līdz ar to aizturēšanas termiņš minētajām personām beidzas trešdien, 10.jūlijā.

KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs esot ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro. LETA zināms, ka iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA Roadeks, kurš pastarpināti pieder SIA Skonto būve patiesajam labuma guvējam Rāvim, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu.

Top komentāri

Hemingvejs
H
Jā, izskatās, ka dažiem safari sezonai un ieročiem jāsaka ardievas.
brīnišķīgas ziņas
b
bet, vai būs kāds turpinājum? Vai būs atšķirība no Miķelsona un Magona lietām. Kamēr ir Kanmeijers, kas runā ar suņiem un Bičkovičs, kas nopērk sev pilsonību, tieslietās valdīs NA iedibinātā zagļu sargāšanas kārtība un totāls tiesiskuma nihilisms
nacionāļu patiesā seja
n
zagļu banda, ko izveidojis puzes pērtiķis, lai apmuļķotu vientiešus, kas tic šī kriminālā grupējuma latviskumam, vai godīgumam, zzs un nobāl šo neliešu priekšā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas