Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kolāts par LR direktora amata kandidātiem: Izmantošu iespēju paklusēt

Lai es nepateiktu kaut ko nepiedienīgu, es izmantošu iespēju paklusēt -  šādi par četriem kandidātiem, kas pretendē uz Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora amatu, sacīja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts.
No Dz. Kolāta teiktā saprotams, ka par labāko ģenerāldirektora amata kandidātu viņš uzskata pašreizējo radio vadītāja vietas izpildītāju Jāni Siksni.

"Kā jau es Twiterī vakar paudu, tad attiecīgi, izdzirdot vārdus un atklājot šos pretendentus, tad man jāsaka tā, lai es nepateiktu kaut ko nepiedienīgu, es izmantošu iespēju paklusēt. Likumsakarīgi arī,  protams, ka mans pretendents ir arī pašreizējais prokūrists un ilggadīgais kolēģis Jānis Siksnis," sacīja Dz. Kolāts.

Uz LR vadītāja amatu pretendē četri kandidāti - pašreizējais radio vadītāja vietas izpildītājs Jānis Siksnis, mārketinga daļas vadītāja mediju grupā Super FM - Poļina Nazarova, uzņēmējs Uldis Plūmīte un komponists Jānis Porietis. 

Jau nākampirmdien Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome uzklausīs visus kandidātus. Lai gan iepriekš padome uzskatīja, ka sabiedriskā radio vadītājs būtu jāvēl jaunajam padomes sastāvam, otrdien mediju uzraugi pieļāva, ka LR vadītāju varētu iecelt jau nākampirmdien, pēc kandidātu uzklausīšanas, ziņoja Latvijas Radio. 

J. Siksnis nolēmis kandidēt, jo uzskata, ka viņa līdzšinējā pieredze sabiedriskajā medijā ļaus uzlabot tā darbu. Savukārt P. Nazarova, kurai ir astoņu darba gadu pieredze komercradio un tagad vada mārketinga nodaļu Super FM uzskata, ka viņas priekšrocība ir pieredze komercmedijos.

Cits LR vadītāja amata kandidāts U. plūmīte studē doktorantūrā un pašreizējā nodarbošanās saistīta ar ekonomiku un vadības zinībām, taču savulaik strādājis arī Latvijas Radio. Pēdējās ārkārtas Saeimas vēlēšanās startējis Vienotības sarakstā, bet kā uzsver Plūmīte, tikai, lai iepazītu politikas veidošanas procesu no iekšpuses.

LR vadītāja konkursā pieteicies arī komponists J. Porietis, kurš savulaik strādājis radio par skaņu režisoru. Bijis arī Saeimas deputāts no Tautas partijas, tikko startēja Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konkursā. Tomēr atbildīgā Saeimas komisija viņa kandidatūru noraidīja un konkursa otrajā kārtā komponists Jānis Porietis vairs nepiedalās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas