Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kremlis apsūdzības Skripaļa lietā nosauc par "idiotismu" un pieprasa atvainošanos

Kremlis pieprasījis Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas un viņas valdības atvainošanos par apsūdzībām bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā, norādot, ka "šis idiotisms aizgājis par tālu".

"Viņu teorija jebkurā gadījumā neapstiprināsies, jo nav iespējams to apstiprināt," otrdienas vakarā Ankarā paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, kurš pavada savu šefu vizītē uz Turciju. "Un Lielbritānijas ārlietu ministram, kurš izteicis apsūdzības prezidentam Putinam, [kā arī] Lielbritānijas premjerministrei nāksies kaut kā skatīties acīs saviem ES (Eiropas Savienības) kolēģiem."

"Un kaut kā viņiem nāksies atvainoties Krievijas pusei," piebilda Peskovs. "Tas noteikti būs garš stāsts; idiotisms aizgājis pārāk tālu."

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4. martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā, un Londona, kā arī tās sabiedrotie Rietumos notikušajā apsūdzējuši Krieviju.

Tikmēr Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons iespējamo atbildību uzvēlis Putinam personīgi, norādot, ka ir ļoti ticams, ka pavēli izrēķināties ar Skripaļu devis pats Kremļa saimnieks.

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

Top komentāri

nesapratu
n
Ko te šodien krieviņi tādas blēņas raksta?! Kad vienreiz sapratīsiet, ka anglosakšiem ar ''davai pocelujemsa'' nepietiek. Nav no svara, dēļ kā tas čekists nogāzās, svarīgi, ka angļi apvainojās uz Krieviju un mūsu paaudzes laikā tai vairs nepiedos. Kam šai lietā taisnība, vairs vispār nav nozīmes. Jauns aukstais karš ar gandrīz neizbēgamu sekojošo trešo karsto nu sākas.
kapec
k
kapec tiek izplatita krievu teroristu propaganda,kas apmaksaa krievu teroristu melu publiceshanu?
Kapēc
K
gan kādam vajadzētu atvainoties utaiņiem, ja utaiņu viedoklis nevienu neinteresē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas