Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas pensiju saņēmējiem Latvijā pārskaitīs naudu līdz 19.septembrim

Krievijas pensiju saņēmējiem Latvijā nauda par šī gada trešo ceturksni tiks pārskaitīta līdz 19.septembrim, aģentūru LETA informēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine.

 

Pensijas tiek izmaksātas reizi ceturksnī, un kopumā 10 878 Latvijā dzīvojošie Krievijas pensionāri par šī gada trešo ceturksni, proti, par jūliju, augustu un septembri, tās saņems ar VSAA starpniecību.

VSAA veic Krievijas pensijas izmaksu tām personām, kuras Latvijā saņem pensiju saskaņā ar Latvijas un Krievijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā. Līgums ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra.

Valūtas kurss Krievijas pensijām noteikts 2022.gada 18.augustā un tas ir 61,83220 rubļi par vienu eiro. Kopējā summa, kas tiks izmaksāta, ir 6 305 877 eiro, norādīja Daine.

Papildus VSAA informē, ka, sākot ar šī gada trešo ceturksni, VSAA no Krievijas piešķirtajām pensijām sāks ieturēt iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) Latvijā spēkā esošajos tiesību aktos noteiktajā kārtībā. Vienlaikus IIN apmēra noteikšanai VSAA ņems vērā, vai konkrētajai personai ir piemērojams Valsts ieņēmumu dienesta prognozētais mēneša neapliekamais minimums, vai pensionāra neapliekamais minimums, kā arī to, vai personai pienākas nodokļu papildu atvieglojumi.

Daine skaidroja, ka šāda kārtība stājas spēkā, ņemot vērā, ka no šī gada 16.maija ir apturēts Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un tā protokola darbība.

Savukārt nākamais Krievijas pensiju maksājums par šī gada ceturto ceturksni, proti, oktobri, novembri un decembri, ir paredzēts decembrī.

VSAA rīcībā nav informācijas par tiem pensionāriem, kuri saņem Krievijas pensijas savos kontos ārpus līguma nosacījumiem tieši no Krievijas Pensiju fonda.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas