Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kučinskis ar Viņķeli pārrunājis izglītības ministram nepieciešamās īpašības, tomēr ministra posteni "sešiniekam" neesot solījis

Ministru prezidenta amatam nominētais Māris Kučinskis (ZZS) ar partijas Vienotība deputāti Ilzi Viņķeli ir pārrunājis, kādas īpašības nepieciešamas izglītības un zinātnes ministram, tomēr tas esot darīts saistībā ar darbu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Kučinskis šodien žurnālistiem noliedza, ka būtu solījis ministra posteni kādam no Vienotība "sešinieka" pārstāvjiem. Viņš skaidroja, ka saistībā ar Ilgtspējīgas attīstības komisijas izveidoto dokumentu ar Viņķeli iepriekš ir pārrunāts, kādai ir jābūt personai, lai varētu tikt galā izglītības nozares sakārtošanu.

Par iespēju Viņķelei ieņemt izglītības un zinātnes ministra vietu - "tik sīki" abi politiķi neesot runājuši, skaidroja Kučinskis.

"Tur ir jābūt stingram, izlēmīgam cilvēkam," par izglītības ministra amatu norādīja politiķis. Kučinskis saskata iespēju, ka Vienotības pārstāve, izglītības ministre Mārīte Seile varētu turpināt strādāt Izglītības un zinātnes ministrijā nevis ministra postenī, bet kādā citā statusā, jo Seile vērtējama kā "brīnišķīga speciāliste".

Kā ziņots, partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa šorīt Latvijas Televīzijā atzina, ka Vienotībā valda nesaskaņas un to nevar noliegt. Viņa atzīmēja, ka vakar partijas frakcijas sēdē tomēr nolemts doties uz sarunām par nākamās valdības izveidi kā vienotai komandai. Vai tā tiešām būs, Āboltiņa neņēmās prognozēt, sakot, ka drīz redzēsim, vai "izlīdīs īlens no maisa" un taps redzams, vai kāds ir solījis atbalstu Kučinska vadītai valdībai apmaiņā pret amatiem. Āboltiņa atzina, ka runā par Vienotības iekšējo opozicionāri Viņķeli un viņas domubiedriem.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents 13.janvārī Ministru prezidenta amatam nominēja Zaļo un zemnieku savienības izvirzīto premjera amata kandidātu Kučinski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas