Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kultūra ikvienam skolēnam

Bijusī kultūras ministre Dace Melbārde (NA) paudusi, ka no amatā padarītā visvairāk lepojas ar Latvijas simtgades lielākā projekta Latvijas skolas soma izveidi. Projekta, kas nodrošina katram skolēnam iespēju vismaz vienu reizi mācību semestra laikā apmeklēt ar mācību saturu saistītas kultūras norises, realizācija sākās 2018. gada septembrī, un šonedēļ programmas īstenotāji tikās forumā, lai atskatītos uz pirmo gadu. Projekts esot sācies veiksmīgi un devis iespēju daudziem skolēniem apmeklēt tādus kultūras pasākumus, kas viņus interesējuši, bet, ļoti iespējams, nemaz netiktu apmeklēti, ja šādu iespēju nepiedāvātu Latvijas skolas somas ietvaros.

Top komentāri

opāpā
o
Klauni, lielā daļā civilizētās pasaules tas ir pašsaprotami - muzeji ir atvērti gan skolniekiem, gan studentiem bez maksas. Vēl vairāk, to apmeklējumi tiek iekļauti mācību procesā kā obligāti, dazžadu zudevumu veidā! Latvijā tas izrādās ir brīnums...
lūdzu, lūdzu
l
Projektam būtu jēga, ja nauda būtu satura radīšanai un tad pēc tam visas pirmās klases noskatītos kādu konkrētu izrādi, visas otrās klases apskatītu kādu noteiktu izstādi, visas piektās klases apmeklētu tādu vai šādu kauju vietu utt. Tagad ir haoss. Skolas somas sarakstā ir iekļauta gan izrāde "Kalpa zēna vasara", gan "Apķērīgā mīlniece Daugavpils teātrī krievu valodā. Var vest uz izstādi "Baltijas ceļam 30", bet var uz zemnieku saimniecību "Krūmiņi", kur šie par maksu pastāsta, kas graudi, kas ir milti. Vieni bērni Skolas somas ietvaros apmeklē Rīgas Domu gida vadībā, citi, kam tupāks skolotājs, tiek aizvesti uz Siguldu, uz Spieķu darbnīcu vai kaut kādu saldējuma cehu. Kāds sakars saldējuma ceha apmeklēšanai ar kultūrziglītību? Viss tas projekts ir vienkārši dārgs bardaks. No labajām skolām ar labiem skolotājiem iet uz labām izstādēm un labām izrādēm, pāķi un pāķienes rīko ekskursijas uz vietējo zemnieku saimniecību... Maksā gan tas krietni mums visiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas