Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķuzis: Noziedzīga rīcība nav savienojama ar darbu policijā

Noziedzīga rīcība nekādā gadījumā nav savienojama ar darbu policijā un profesionālo ētiku, tā, komentējot šodien aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturētā policista rīcību, uzsver Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava, Ķuzis uzsver, ka notikušais ir absolūts ārkārtas gadījums. Viņš atzīst, ka notikušais met ēnu uz visu policiju, taču uzsver, ka nepārprotami lielākā daļa policistu savus pienākumus pilda godprātīgi, neraugoties uz jebkādiem blakus apstākļiem.

Kā ziņots, šodien Rīgā aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturēts policijas darbinieks. Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītājs Toms Sadovskis, laupīšanas mēģinājums notika šodien pulksten 16.45 kādā nelielā veikaliņā Zemgales priekšpilsētā. Laupīšanas mēģinājuma laikā veikala darbinieks vīrieti aizturēja, izsauca apsardzi un policiju.

Vēlāk izrādījās, ka stipri iereibušais vīrietis ir šobrīd atvaļinājumā esošs 1988.gadā dzimis kārtībnieks. Pēc aizturēšanas viņa izelpā konstatētas 3,24 promiles alkohola. Aizdomās turētais policijā strādāja kopš 2009.gada. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bija atvaļinājumā.

Patlaban aizdomās turētais ir ievietots izolatorā un ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas - par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas.

Par šo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Uzsāktais kriminālprocess turpmākai izmeklēšanai tiks nodots Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas