Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijā cena par Twitter kontu ar 1000 sekotājiem var sasniegt pat 800 eiro

Sociālajiem tīkliem uzņemot apgriezienus, kontu pārdošana varētu kļūt aktuāla arī Latvijā - cena par Twitter kontu ar aptuveni 1000 sekotājiem varētu būt pat 400 līdz 800 eiro, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pasaulē pārsvarā par Twitter konta pārdošanu varētu sākt runāt, sākot no 10 tūkstošiem sekotāju, bet Latvijā interese varētu būt par kontu ar vismaz 1000 sekotājiem. Būtisks ir sekotāju auditorijas sadalījums - vai sekotāju vidū ir cilvēki, kas ikdienā pieņem lēmumus par izdevumiem, vai vienkārši "čivinātāji", norāda laikraksts.

Pasaulē vairākos avotos pieejamā informācija liecina, ka vidējā viena kvalitatīva sekotāja cena svārstās ap dolāru. Latvijā cena par Twitter kontu ar aptuveni 1000 sekotājiem varētu būt no 400 līdz 800 eiro. Lai gan Latvijā Twitter kontu iegādes prakse pagaidām plaši izplatīta nav, pāris gadījumu ir bijuši un sagaidāms, ka nākotnē situācija mainīsies, raksta Dienas Bizness.

"Tas, ka uzņēmumi nevēlas atzīties konta iegādē, ir saprotams. Uzņēmumam gribas, lai cilvēki domā, ka sekotāji ir nevis tāpēc, ka konts ir nopirkts, bet tāpēc, ka uzņēmuma sniegtie pakalpojumi un preces ir saistošas," skaidro Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektors Viesturs Šeļmanovs-Plešs.

Ja ārzemēs nav pārsteigums, ka internetā paralēli apģērbam un kosmētikai var nopirkt arī Twitter kontu un Facebook "like" klikšķus, tad Latvijā kopumā uzņēmumi vēl nav apzinājušies sociālo tīklu ietekmi. Biznesa vide ir salīdzinoši kūtra uz šādu knifu izmantošanu. Rīki ir rokā, tāpēc vajadzētu tos izmantot, uzskata Šeļmanovs-Plešs.

Internetā ir pieejama informācija par daudziem uzņēmumiem, kas piedāvā pirkt "augstas kvalitātes Twitter kontus par zemu cenu". Gadās, ka interese tiek izrādīta arī par dažādiem viltus profiliem.

Atkarībā no sekotāju bāzes atšķiroties cena, un summas pieaug, ja sekotāju pulka vidū esot slavenības. Tāpat esot arī kompānijas, kas palīdz kādam pārdot viņa Twitter kontu, par to prasot aptuveni 10% no potenciālā darījuma summas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas