Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijā ienāks 15 jauni investīciju projekti aptuveni 30 miljonu eiro vērtībā

Pērn 15 uzņēmumi ir pieņēmuši pozitīvu lēmumu realizēt plānotos investīciju projektus vai paplašināt esošos projektus un, tiem īstenojoties, investīcijas sagaidāmas gandrīz 30 miljonu eiro (21 miljona latu) apmērā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Visiem projektiem pilnībā īstenojoties, tiks radītas gandrīz 1300 jaunas darba vietas, kas ir par 30% vairāk nekā pirms gada. Vairāki skandināvu investori ir ieguldījuši dalīto un finanšu pakalpojumu centru projektos, ir arī investori no ASV, Krievijas, Vācijas, kuri Latvijā plāno attīstīt IT un ražošanas projektus. Projektiem īstenojoties, investīcijas sagaidāmas gandrīz 30 miljonu eiro apmērā, secināts šodien notiekošajā Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes sēdē, kurā tika skatīti jautājumi saistībā ar aktuālajiem investīciju projektiem.

Investīciju koordinācijas padomes sēdē tika ziņots arī par atbalsta programmas "Atbalsts jaunu darba vietu radīšanai" ieviešanas gaitu un turpmāko attīstību, kur tika nolemts nepieciešamības gadījumā piešķirt papildu finansējumu šai aktivitātei. Patlaban pieejamais finansējums nav pietiekams visu investīciju projektu atbalstam.

Tika apspriesti jautājumi, kas apgrūtina projekta SIA "Biolitec" ieviešanu - būvniecības regulējums un pašvaldības darbs ražotnes paplašināšanā Līvānu pilsētā -, kā arī noteikti uzdevumi īstermiņa un ilgtermiņa risinājumu sagatavošanai būvniecības regulējuma uzlabošanai.

Padomes sēdē arī tika iezīmēti izskatāmie jautājumi nākamajā sēdē, piemēram, par darba spēka pieejamību un kvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas