Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā lielos apjomos ieved ļoti lētus zviedru kartupeļus

Ja situācija nemainīsies, tad tas var būt arī nozares bankrots jau gada laikā - pat tik krasu vērtējumu intervijā Latvijas Radio pauž Vidzemes kartupeļu audzētāji. 

Kā ziņo Latvijas Radio, runa ir par Latvijā pēdējos mēnešos lielos apjomos ievestajiem, ļoti lētajiem kartupeļiem. Lauksaimnieku rīcībā ir informācija, ka šie kartupeļi mūsu tirgū ienākuši no Zviedrijas. Kartupeļu audzētāju vērtējumā tas grauj šo nozari, apšaubāma ir arī ievesto kartupeļu kvalitāte, vai tie tik tiešām sākotnēji ir bijuši domāti pārtikai.

Pievērst uzmanību cenām SIA Ruģēni kartupeļu ekspertu Ritvaru Leitenu rosinājusi dzirdētā reklāma. Kartupeļi tika reklamēti pat kā Latvijā audzēti un saprotot, ka tos nebūt šeit nevar tik lēti izaudzēt, R.Leitens sācis interesēties par šo kartupeļu izcelsmi dažādās institūcijās. Viņam izdevies noskaidrot, ka tie ir ienākuši no Zviedrijas. 

Izteikti zemā cena un arī kartupeļu vizuālais izskats raisa aizdomas arī par to kvalitāti. Bet galveno lomu jau spēlē cena, kas nosaka gan pircēja izvēli, gan ietekmē vietējos kartupeļu audzētājus. Kartupeļu tirgus cenas ietekmēja arī šī rudens labās ražas, tātad, ja to ir daudz, cenai jākrītas, taču ne jau tik daudz, kā tas ir šobrīd.

Sava loma esošajā situācijā, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm jau ir arī nevienlīdzīgajiem spēles noteikumiem. Kaut gan, kā vērtē kartupeļu audzētāji, ja vien pastāvētu līdzvērtīgi nosacījumi, kartupeļi būtu arī Latvijas eksportprece. Ievesto kartupeļu paraugus šobrīd R.Leitens ir nodevis pārbaudes veikšanai laboratorijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas