Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijā militārajās mācībās uzturēsies arī ap 400 Vācijas karavīru

Latvijā šogad trīs līdz piecus mēnešus militārajās mācībās uzturēsies ap 400 Vācijas karavīru, otrdien žurnālistiem paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena.

Vācijas aizsardzības ministre uzsvēra, ka NATO pastiprinātā klātbūtne Baltijas valstīs ir nozīmīga. Vācija ir gandarīta, ka tās karavīri kuplā skaitā piedalīsies gaidāmajās mācībās arī ar saviem karavīriem, pēc tikšanās ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja fon der Leiena.

"NATO pastiprinātā klātbūtne šajā reģionā ir nozīmīga. (..) Esmu gandarīta, ka piedalīsimies mācībās arī ar saviem karavīriem," teica Vācijas aizsardzības ministre.

Runājot par informācijas laikmeta drošības izaicinājumiem, viņa uzsvēra, ka NATO pret informācijas propagandu necīnās ar pretpropagandu, bet gan izmantojot vārda brīvību un komunikācijas iespēju daudzveidību ar iespēju sabiedrībai izvērtēt faktus. Tas "ilgtermiņā ir vislabākais līdzeklis," pauda fon der Leiena.

Amatpersonas tikšanās laikā paudušas vienotu pozīciju, ka jāvairo gan NATO spēku klātbūtne Baltijas reģionā, gan arī jāuzlabo NATO reaģēšanas spēja uz dažādām iespējamām situācijām. Karavīru klātbūtnes palielināšana ir viens no šī plāna punktiem. 

Pastāvīga NATO klātbūtne Baltijas reģionā ir jāstiprina - tā ir kopējā Baltijas valstu pozīcija, uzsvēra Vējonis, piebilstot, ka tas veicams gan ar NATO rotācijas spēku klātbūtni, gan militārajās mācībās iesaistīto spēku palielināšanu.

"Aptuveni 400 karavīri no Vācijas uzturēsies Latvijā trīs līdz piecus mēnešus, lai nodrošinātu NATO spēku klātbūtni un sadarbībā ar visu Baltijas valstu bruņotajiem spēkiem veiktu kopīgas mācības ar mērķi, lai krīzes situācijās šī sadarbība notiktu ļoti, ļoti strauji," teica Vējonis.

"Pamatmērķis ir, ka jāpastiprina NATO reaģēšanas spēja uz dažādām situācijām, tāpēc ir šie būtiskie lēmumi," viņš pauda.

Vācijas aizsardzības ministre vienas dienas vizītē Latvijā tikās arī ar premjeri Laimdotu Straujumu (Vienotība), kā arī ar NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktora vietnieku pulkvedi Aivaru Jaeski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas