Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Dzelzceļš var zaudēt vairāk nekā 3 miljonus ES finansējuma

Finanšu ministrija saskata negodīgu konkurenci; Latvijas dzelzceļš par savu taisnību gatavs tiesāties, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības fondu Revīzijas departamenta audits konstatējis pārkāpumus Kohēzijas fonda (KF) projekta «Otrā sliežu ceļa būvniecība Skrīveri-Krustpils (Rīga-Krustpils iecirknis) ietvaros veiktajos sliežu iepirkumos, liecina FM sniegtā informācija.

Rezultātā minētā ES fondu Revīzijas iestāde ierosinājusi finanšu korekciju 3,238 miljonu latu apmērā. Proti, tas nozīmē, ka Latvijas dzelzceļš (LDz) var zaudēt tiesības uz šādu līdzekļu atmaksu no KF.

Ir veikti būtiski grozījumi iepirkuma līgumā, mainot maksāšanas kārtību, norāda FM. «Viens no Revīzijas iestādes mērķiem ir sniegt Eiropas Komisijai un Eiropas nodokļu maksātājiem pārliecību, ka bijusi nodrošināta godīga konkurence iepirkumos,» skaidro ES fondu Revīzijas departamenta direktore Nata Lasmane. Taču šajā gadījumā līguma grozījumi, salīdzinot ar sākotnēji konkursa dokumentācijā noteikto, nav radījuši godīgas konkurences apstākļus.

«Revīzijas iestāde uzskata, ka esam pārkāpuši konkursa noteikumus, jo mums bija jāmaksā 5% avanss, bet mēs iedevām 10%,» problēmas būtību ieskicē Latvijas dzelzceļa vadītājs Uģis Magonis. Saskaņā ar viņa teikto, tas darīts tāpēc, ka tobrīd visas cenas bija pazeminājušās un uzņēmums vēlējies veikt visu materiālu optimālus iepirkumus.

«Mēs šo lēmumu pārsūdzēsim un tiesāsimies, jo neuzskatām, ka esam vainīgi,» tālāko rīcības plānu izklāsta LDz vadītājs, piebilstot, ka uzņēmumam ir diezgan liela pieredze ES fondu līdzekļu apguvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas