Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pilsoņi Lielbritānijā kūtri piesakās pastāvīgā iedzīvotāja statusam

No Lielbritānijā nodarbinātajiem 117 tūkstošiem Latvijas pilsoņu pastāvīgā iedzīvotāja statusam reģistrējušies tikai 41,5 tūkstoši tautiešu. Lai arī joprojām nav skaidrs, kad un kā Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību (ES), Latvijas diplomātiskais dienests mudina pilsoņus tomēr laikus sakārtot formālās attiecības ar mītnes valsti. Tiesa, augustā, līdz ar jaunās britu valdības apstiprināšanu, tautiešu aktivitāte ir manāmi pieaugusi. Nereģistrēšanās nekaitēs, Dienai atzīst Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže. Taču pastāvīgā iedzīvotāja statuss Latvijas pilsoņiem, kuri plāno uzturēties Lielbritānijā pēc Brexit, ļaus izvairīties no iespējamiem sarežģījumiem un nodrošinās ES pilsoņu tiesības.

Top komentāri

Grāmatvede
G
Lielbritānijā zeļ un plaukst nelegālais dzīvokļu, māju un atsevišķu istabu īres bizness. Šādās dzīvesvietās cilvēki nevarēs pierādīt savu atrašanos. Nelegālais nozīmē to, ka izīrētājs nav reģistrējies šāda veida saimnieciskās darbības veikšanai, nemaksā nodokļus un nav tiesīgs izīrēt īpašumu vispār. Pat, ja viņš ir tiesīgs, tad ir pārkāpis kādus noteikumus vai gluži vienkārši pašvaldības nodokli ir samaksājis par pavisam citu personu, nevis par to, ar kuru noslēgts līgums un kura dzīvo šajā īpašumā.
ļuļa
ļ
nu nezinu, man jau liekas, ka latvijas iestādēm nav jātērē laiks un līdzekļi, lai rūpētos par ārzemēs dzīvojošu pilsoņu statusiem. ja ir tik dumji, vai slinki, ka nespēj to nokārtot, paši vainīgi. manuprāt, latvijas iestādēm jārūpējas par tiem, kas dzīvo un strādā un maksā nodokļus tepat uz vietas.
mg
m
Ļoti liela daļa no ES pilsoņiem, kas atrodas UK, īstenībā nemaz īsti nekvalificējas tam settled statusam, jo tiešām nespēj pierādīt, ka pēdējos 5 gadus ir bijuši legāli pastāvīgie iedzīvotāji. Tā nav tikai Latvijas pilsoņu situācija, tādā pašā situācijā ir ļoti liels daudzums citu ES valstu pilsoņi. Un ne tikai AEiropas pilsoņi, bet arī itāļi, grieķi, spāņi utt. Ver vaļā kuras valsts laikrakstu gribi un tur visur ir raksti par to, ka nav skaidrības par tiem attiecīgās valsts pilsoņiem, kas dzīvo UK. Te nu gan būtu tikai godīgi, ja ES tieši tāpat izturētos pret UK pilsoņiem, visām tām birtu pensionāru ordām, kas apsēdušas Spānijas salas, piemēram. Davai, iegūstiet tagad pastāvīgā iedzīvotāja statusu vai kravājiet čemodānus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas