Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LAU valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos šogad ieguldījis 55,6 miljonus eiro

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos šogad desmit mēnešos ieguldījis 55,6 miljonus eiro, informēja LAU pārstāvis Juris Aksels Cīrulis.

Viņš informēja, ka 2020.gada desmit mēnešos valsts galveno autoceļu uzturēšanā ieguldīti 5,8 miljoni eiro, reģionālo autoceļu uzturēšanā - 17,5 miljoni eiro, bet vietējo autoceļu uzturēšanā - 32,3 miljoni eiro.

Tostarp apjomīgākie ikdienas uzturēšanas darbi veikti, lai ceļu lietotājiem uzlabotu braukšanas apstākļus un satiksmes drošību uz valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem.

Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde asfalta seguma autoceļiem veikta 374 kilometru garumā, kas ir par 61% vairāk nekā pērn. Veicot autoceļa segumam virsmas apstrādi, tiek samazinātas turpmākās ikdienas uzturēšanas darbu izmaksas, jo nav jāveic ikgadējais masveida bedru remonts, tiek pagarināts autoceļa seguma kalpošanas ilgums un uzlabota tā ūdensnecaurlaidība.

Tāpat, uzlabojot valsts autoceļu tīkla caurbraucamību un mobilitāti, grants segumiem veikti bedru un iesēdumu remontdarbi 617 kilometru garumā. Tāpat veikta greiderēšana 112 629 kilometru garumā, bet divkārtu virsmas apstrāde veikta 17,5 kilometru garumā. Savukārt uz asfalta seguma autoceļiem bedru remonts veikts 242 715 kvadrātmetru platībā.

Lai nodrošinātu ūdens atvadi no autoceļa seguma, veikta nomaļu uzpildīšana 23 023 kubikmetru apmērā, grāvju tīrīšana -  246 305 kubikmetru apmērā un nomaļu grunts uzauguma noņemšana 191 602 kubikmetru apmērā. Bojāto caurteku nomaiņa un tīrīšana veikta 7304 metru garumā.

Lai uzlabotu pārredzamību un satiksmes drošību autoceļu krustojumos un nodalījuma joslās, zāle pļauta 11 854 hektāru platībā, bet krūmi griezti 2829 hektāru platībā. 

Tāpat nomainītas 9453 bojātās ceļazīmes un 7820 signālstabiņu.

Autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanai vasaras sezonā tika izmantots ietaupītais finansējums no 2019./2020.gada ziemas sezonas un LAU 2018.gada peļņas.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas