Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lidostas Rīga valdes loceklis: Lidostas infrastruktūra attīstās lēnāk kā tajā strādājošās aviokompānijas

Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūra attīstās nedaudz lēnāk kā tajā strādājošās aviokompānijas, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina lidostas valdes loceklis Artūrs Saveļjevs, komentējot pēdējā laikā novērotās lielās rindas lidostā uz drošības kontroli.

"Lidostas infrastruktūra attīstās nedaudz lēnāk kā aviokompānijas, kuras strādā lidostā Rīga. Mēs cenšamies viņas ķert," pauda Saveļjevs, piebilstot, ka šobrīd sarežģītākā situācija jeb "pudeles kakls" veidojas lidostas publiskajā daļā.

Viņš arī atzīmēja, ka atbilstoši lidostas Rīga datiem nepieciešamais laiks, lai izietu drošības kontroli, vidēji nepārsniedz 10 minūtes, tostarp ir brīži, kad drošības kontroli var iziet 2-4 minūtēs, bet sastrēgumstundās ir nepieciešamas apmēram 20 minūtes. Savukārt šogad 7. un 8.oktobrī, kad lidostā bija novērojamas ļoti garas rindas uz drošības kontroli, bija nestandarta situācija saistībā ar daudzu darbinieku slimību.

Tāpat Saveļjevs atzīmēja, ka lidostā jau kuro gadu turpinās strauja izaugsme - arī šogad pasažieru skaita pieaugums ir mērāms par vairāk nekā 10%, kas uz citu lidostu fona ir ļoti labs rezultāts, taču šāda izaugsme atstāj ietekmi gan uz lidostas infrastruktūru, gan uz darbiniekiem.

"Līdzīgi kā ar satiksmi Rīgas ielās, arī lidostā Rīga ir savas maksimuma jeb sastrēguma stundas, kad rindas ir garākas un tas ir tikai normāli. Izteiktāk tas ir vasaras sezonā, jo mums ir daudz vairāk tūristu. Cilvēkiem ir jāpierod, ka lidostā Rīga ir jāierodas laicīgi - vismaz divas stundas pirms lidojuma," sacīja Saveļjevs.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā daudzi cilvēki sociālajos tīklos publicējuši fotogrāfijas ar lielām pasažieru rindām uz drošības kontroli lidostā un pauduši sašutumu.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostā Rīga 2018.gadā apkalpoja kopumā 7,056 miljonus pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā 2017.gadā.

 

 

Top komentāri

Patiesība
P
Vainīgs ir Šlesrs! Un tikai. Jau sen skandināja, ka lidosta sasniegs 5 milj. Pasażieru gadā (bija 2). Godīgie pilsońi tajālaikā par to ńirgājās cik spēja. Bet, paskat, negantnieks tomēr paklusām realizējis savu prettautisko plānu! Fui!
teciņus
t
Rinda bija tik gara, ka laimīgi to stundā izstāvējis cilpoju aizelsies uz savu lidmašīnu. Paspēju aizelsies un pēdējā brīdī. Nu ko lai saka, ja grib naudu pelnīt, tad lai atlaiž vainīgos pie šī bardaka, un tad lai jaunie vadītāji jau situāciju sakārto. Skaidrs, ka tur ir krīze.
Hugo
H
Vacu kretins katru gadu tikai alga sanem vairak ka 100 000 000 eiro+ premijas un lidosana katru nedelu uz Vaciju un atpakal par velti, ja kas. Cik ilgi vel par Latviju valdis cekisti un arzemju laupitaji, sakot ar zagligo, alkatigo kuci Vikeni, kura lidz sodienai nav notiesata un sodita par 7-vietigu kapu vietas nozagsanu Meza kapos un Abrenes nozagsanu un tas atdavinasanu, ka kukuli, lai pielistu Ptinkam, kurs so veco kuci pasutija nahuj, bet Abreni panema.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas