Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lieldienu brīvdienās aicina neaizmirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus Lieldienu brīvdienās neaizmirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību, tostarp nededzināt kūlu un pieskatīt grilus, aģentūru LETA informēja VUGD.

Patlaban meteorologu prognozes liecina, ka Lieldienās Latvijā laiks būs saulains un sauss. VUGD iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka iedzīvotāji šādos laikapstākļos dodas atpūtā pie dabas, tāpēc sevišķa uzmanība jāpievērš ugunsdrošībai, lai neizceltos kūlas ugunsgrēks.

VUGD arī uzskata, ka ne pārāk pavasarīgie laikapstākļi neatturēs cilvēkus sākt grila sezonu. Glābēji aicina iedzīvotājus, kurinot grilus, būt uzmanīgiem un neaizmirst, ka dārzu un privātmāju pagalmos grils ir jānovieto uz stabilas virsmas un drošā attālumā no ēkām, tā, lai uzpūšot stiprākam vējam, dzirksteles nevarētu izraisīt ugunsgrēku. Iekurinot grilu ir jāizmanto tikai tie degšķidrumi, kuri ir paredzēti šim mērķim, nevis piemēram, benzīns.

Brīvdienās atpūšoties ārpus mājas vai iekštelpās, vienmēr jāatceras par bērnu drošību un nedrīkst viņus atstāt bez uzraudzības. Piemēram, ugunskuri vai piemājas ūdenskrātuves var radīt bērnam īpašu vilinājumu, kas var beigties ar traģiskām sekām, uzsver dienestā.

Drošība jāievēro arī, veicot tik vienkāršas darbības kā olu krāsošana. VUGD atgādina, ka bez pieskatīšanas uz plīts atstāts katliņš vai panna var izraisīt ugunsnelaimi.

VUGD iesaka uzstādīt dūmu detektorus dzīvojamās telpās, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laicīgi pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un no briesmām pasargāt sevi un līdzcilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas