Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LKS plāno 9.maijā piketēt pie Saeimas Uzvaras pieminekļa aizstāvībai

Partija Latvijas Krievu savienība (LKS) 9.maijā plkst.8.30 plāno rīkot piketu pie Saeimas Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizstāvībai, liecina partijas paziņojums sociālajā tīklā Facebook.

Politiskais spēks atsaucās uz iedzīvotāju iniciatīvu, ko šajās dienās būs plānots skatīt parlamentā.

Iepriekš Saeimā tika iesniegtas divas pretējās iniciatīvas - viena par pieminekļa demontāžu, bet otā par tā aizsardzību. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu deputāti izskatīja abus jautājumus un vienojās, ka iniciatīva par Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu būtu jānodod izvērtēšanai parlamenta Ārlietu komisijā.

Vienlaikus Mandātu komisija noraidīja LKS līderes Tatjanas Ždanokas iesniegto iniciatīvu par pieminekļu cīnītājiem pret nacismu aizsardzību. Viens no šādiem pieminekļiem ir arī tā dēvētais Uzvaras piemineklis Rīgā.

Iepriekš Mandātu komisijas deputāti pauda dažādus viedokļus par pieminekļa nākotni - parlamentāriešu vidū bija gan atbalsts tā demontāžai, gan noraidoši viedokļi par to, gan arī idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu.

Top komentāri

Vladimirs
V
Tā jau bija krievu taktika - visās okupētajās zemēs sacelt tādus "pieminekļus". Lai vēlāk būtu iemesls un vieta, kur šiem savākties kopā un parādīt iezemiešiem - kurš te "hazjains"!
Kari Mati Ponceliuss
K
Vajag Uzvaras pieminekli atjaunot sākotnējā variantā un atgriezt Mātes figūru, kura izmisusi cenšas bērnu glābt no Sarkanās ordas.
Inga
I
Polija pagājušajā gadā savās pilsētās un apdzīvotās vietās likvidēja vairāk nekā 5000 tādus krievu saceltus "pieminekļus"! Tos, kuri atrodas kapsētās un apbedījuma vietās - neaizskāra....... Krievija papukstēja, papukstēja - un aizvērās!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas