Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LM rosinās noteikt piemaksas darbiniekiem, kas aprūpes centros veiks testēšanu ar Covid-19 eksprestestiem

Labklājības ministrija (LM) rosinās noteikt piemaksas speciālistiem, kas sociālās aprūpes centros veiks (SAC) darbinieku testēšanu ar eksprestestiem Covid-19 noteikšanai, pirmdien preses konferencē žurnālistiem atklāja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa klāstīja, ka Aizsardzības ministrija organizē eksprestestu iepirkumu, un šodien varētu kļūt zināms, kad testi tiks piegādāti. "Šodien man būs atbilde no ministra, kad testi varētu būt nogādāti pašvaldību SAC, jo esmu vairākas reizes uzsvērusi, un arī viņi saprot, ka tas mums ir ļoti aktuāli nepieciešams. Ļoti ceram, ka tuvākajā laikā testi būs pieejami visos SAC," uzsvēra politiķe.

Testu veikšanu nodrošinās medicīnas personāls. Pēc Petravičas paustā, visos valsts SAC ir atbilstoši darbinieki, un arī pašvaldību SAC "principā katrā ir vismaz medmāsa, ka šo funkciju var veikt, ievērojot visas instrukcijas, lietojot aizsargtērpus". Tāpat SAC darbiniekiem tiks nodrošinātas apmācības testu veikšanā.

"Tām personām, kas veiks šos testus, aicināsim nodrošināt piemaksu 50% apmērā, kā tas šobrīd ir noteikts darbiniekiem, kuri aprūpē Covid-19 sasirgušos klientus," solīja ministre.

Sadarbību ar pašvaldībām pandēmijas laikā politiķe novērtēja kā labu, vienlaikus atzīstot, ka ir pašvaldības, ar kurām sadarbība ir ļoti laba, un ir pašvaldības, ar kurām sadarbību būtu nepieciešams uzlabot.

Plānots, ka LM daļēji dublēs Slimību profilakses un kontroles centra darbu, apkopojot informāciju par Covid-19 sasirgušajiem visos SAC. Tāpat LM esot gatava sniegt pašvaldībām informāciju par to, kā rīkoties, konstatējot Covid-19 gadījumus, un palīdzēt risināt jautājumus ar individuālo aizsardzības līdzekļu sagādi.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā nedēļā izdeva rezolūciju, ar kuru uzdeva LM, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām līdz darba nedēļas beigām iesniegt koordinētas rīcības plānu tūlītējiem pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai visās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Valdība arī iepriekš atbalstījusi eksprestestu veikšanu sociālās aprūpes iestādēs. Ministru kabinets vienojās centralizēti iepirkt un nodrošināt testus gan valsts, gan pašvaldību aprūpes institūcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas