Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Loģistikas <isupermenedžeri nolemts veidot uz LDz Cargo loģistikas bāzes

Loģistikas "supermenedžeri" nolemts veidot uz "LDz Cargo loģistikas" bāzes, kas jau nodarbojas ar konteinerkravu piesaisti un konteinervilcienu organizēšanu, arī vilcienu "Zubr", intervijā biznesa portālam Nozare.lv norāda satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Pagaidām atsevišķa institūcija netikšot veidoja, jo "problēma ir tā, ka loģistikas "supermenedžeri" tā uz līdzenas vietas izveidot nevar arī tad, ja ir nauda".

"Varam pieņemt cilvēkus, sadrukāt vizītkartes, izīrēt labus ofisus, iedot datorus, un tagad tikai brauks uz visām izstādēm un stāstīs, lai visi nāk pie mums. Tas izskatās nenopietni. Lēmums, kas ir pieņemts, paredz audzēt kapacitāti pamazām uz esošās "LDz Cargo loģistikas" bāzes," skaidro ministrs.

Plānots uz šīs bāzes paplašināt kapacitāti, un kad šī kapacitāte tiks izaudzēta līdz solīdam līmenim, tad to "varēšot celt" ārā. Tas notikšot tad, kad būs izveidota klientu un līgumu bāze un būs nepieciešamā kompetence.

Matīss arī uzsver, ka ar laiku šī iestāde pāraugs "Latvijas Dzelzceļa" koncernu, jo tas ietvers ne tikai dzelzceļa pakalpojumus, bet arī aviopārvadājumus un pārvadājumus ar kravas automašīnām.

"Ja runājam par konteinerkravām, dzelzceļu, ostām, tad patlaban jau procesi notiek, taču nepieciešams kompetenci stiprināt," uzsver amatpersona.

LDz uzdevums tagad esot piesaistīt papildu cilvēkus, aktīvāk darboties marketinga jomā, un, protams, jāgatavo piedāvājumi potenciālajām vizītēm, potenciālajiem kravu īpašniekiem, ar citu valstu kompānijām.

Kā ziņots, šī gada sākumā Satiksmes ministrija (SM) rosināja veidot jaunu valsts akciju sabiedrību, ap kuru varētu veidoties nozares klasteris. Ministrija izpētījusi pasaules praksi klasteru un vienoto ekspeditoru izveidē un darbībā un secinājusi, ka Latvijā patlaban pietrūkst integrēta operatīvās koordinācijas instrumenta. Ministrija vēlas nosegt visas tās pārziņā esošās jomas, ieskaitot ostas, dzelzceļu, ceļus. Institūcijas virsuzdevums ir nodrošināt kvalitatīvu un vienotu Latvijas loģistikas nozares piedāvājumu izstrādi un mārketingu.

Ostu padome atbalstīja šāda uzņēmuma veidošanu, un priekšlikums tiks virzīts izskatīšanai valdībā, kur gan pret to pērn maijā iebilda Ekonomikas ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas