Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LTV: Maxima atzīta par cietušo Zolitūdes lietā; prasa 1,7 miljonu kompensāciju

Uzņēmums Maxima Latvija atzīsts par cietušo kriminālprocesā par veikala _Maxima XX _sabrukšanu, vēsta LTV raidījums de facto

Kompānija aprēķinājusi zaudējumus. Veikala ēkas sabrukšanas brīdī tika iznīcinātas preces, mēbeles un iekārtas, zudusi arī nauda, kas tovakar atradās veikala kasēs. Kopumā aprēķinātie zaudējumi ir teju 1,7 miljoni eiro.

"Maxima Latvija ir apdrošinājusi savus īpašumus, preces. Atlīdzība ir sagaidāma no apdrošinātāja. Piesakot pretenzijas apdrošinātājam, Maxima nevar tās nepieteikt arī kriminālprocesā. Jo tad apdrošinātājam radīsies jautājumi, vai Maxima nav krāpnieki", skaidro advokāts, Maxima Latvija juridiskais pārstāvis Oskars Rode.

Uz de facto žurnālistu jautājumu par to, vai Maxima nevarēja pati kompensēt zaudējumus kā labas gribas žestu, Rode atbildēja: "Aizmirst un piedodot, ja? Piedot kam? Cilvēkiem, kas ir nekvalitatīvi izdarījuši savu darbu?"

Uz kompensācijām pieteicās ne tikai Maxima, bet arī uzņēmums Tineo. Tineo ir veikala ēkas īpašnieks un apsaimniekotājs, tieši no šīs kompānijas Maxima īrēja telpas Priedaines ielā. Tineo pieprasītā kompensācijas summa ir kādreiz par ēku samaksātie 4,4 miljoni eiro. 

"Tineo nopirka tikko uzceltu, valsts un pašvaldības iestāžu pārbaudītu ēku, tāpēc Tineo bija visas tiesības ticēt, ka ēkas tehniskais stāvoklis bija labs un nekādi papildus pasākumi nebija nepieciešami. Tāpēc mēs arī nopirkām šo ēku. Un tāpēc pēc tam pieprasījām cietušā statusu", skaidro Tineo valdes locekle Ilona Gobīte.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas