Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LTV: Apsver līdz 350 eiro palielināt neapliekamo minimumu mazajām algām

Finanšu ministrija, strādājot pie nodokļu politikas izmaiņām, apsver iespēju piedāvāt palielināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu mazajām algām līdz 350 eiro, vēsta Latvijas Televīzija. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nav vēlējusies sīkāk komentēt ieceres, taču atzinusi, ka neapliekamā minimuma palielinājums tiek apsvērts.

"Nodokļu politika nav vienas likmes pacelšana vai nolaišana. Tas ir komplekss priekšlikums, kas ir savstarpēji saistīts - konkurētspēja, nevienlīdzības mazināšana, tāpat jāņem vērā valsts budžeta iespējas, jo lielāko pārmaiņu rezultātā ir ietekme uz budžetu, kur mums ir jāskatās, kādas ir mūsu konkrētā gada fiskālās iespējas," teikusi ministre.

Kopš pagājušā gada Latvijā ieviests diferencētais neapliekamais minimums. Šogad visiem strādājošajiem ik mēnesi ar ienākuma nodokli netiek aplikti 60 eiro, bet mazāko algu saņēmējiem pienākas līdz 115 eiro liels neapliekamais minimums. Nesaņemto starpību viņi katra gada sākumā varēs no valsts atprasīt.

Latvijas Pašvaldību savienībā uzskata, ka mērķis uzlabot iedzīvotāju finansiālo stabilitāti ir apsveicams, taču tam jānāk komplektā ar mehānismu, kas kompensēs līdzekļus, kuri vairs neieplūdīs pašvaldību kasēs.

Top komentāri

Anna
A
lūdzu. cik var ņemties. Mūsu VID izmaksas ir lielākas nekā ieņēmumi mazo algu nodokļiem. Igauņiem būs eur 500 neapliekamais visām algām. Vācijai jau ir eur 450. Nu nevajag domāt, ja nevar normālu, viegli administrējamu sistēmu izdomāt. kopē un miers, eur 450 visām algām visās legālajās uzņēmējdarbības formās un progresīvs nodoklis - nekas nav saprātīgāks kā vācu sistēma.
ARGO
A
Cariene Dana vēl 10 zelta eirām palielinās mūsu maximumu!!! Vai tauta - redziet kā Dana jūs mīl! Vai, vai, kāda laime!
Lacplese Spidola
L
Ne, ka sadi idioti kada ir latvija svaldiba, prezidenti, ministri, saeimas deputati, ieredni var ienemt amatus??? Sie idioti sev ir iedalijusi lielas algas, privlegijas uz Latvijas darba cilveku rekina, pensionaru rekina un nu telo labdarus. Latvija iztikas minimumu, si epasi kretini ir noteikusi 380 eiro/menesi, un seit vini murgo par 350 eiro neapliekamo minimumu??? Ka tas var but, ka Latvija joprojam ir kaut kada komunistu laiku laiku tradicija noteikta minimala alga 370 eiro/ menesi, ar kuru nospragt it ka nevar, bet ari normali dzivot nevar. Latvija ir janosak obligati darba stundas samaksa ka taas ir visas civilizetaja ESvalstis. Si Latvija minimala algas noteiksana ir verdzivas, komunistu laika palieka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas