Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LTV: Kristas Burānes filmu nerādījām, jo bija priekšvēlēšanu laiks

Filmas darbība norisinās 10.Saeimas vēlēšanu gaidās, vēlēšanu dienā un 100 dienas pēc tam. Filma stāsta par četriem jauniešiem no dažādām politiskajām partijām - laikā, kad lielākā daļa Latvijas sabiedrības politiķus un politiku nievā, filmas varoņi ir gatavi iesaistīties un aktīvi piedalīties Latvijas un mūsu pašu nākotnes veidošanā.
Pirms 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanām LTV1 bija iecerēts izrādīt režisores Kristas Burānes filmu Nākotne ir pagātnes tagadne, tomēr iecere tā arī netika īstenota. LTV1 direktore Baiba Šmite portālam Diena.lv norādīja - bijis priekšvēlēšanu laiks, kad ēterā jebkāda veida politiskā aģitācija nav pieļaujama.

Pati K.Burāne nezina konkrētus iemeslus, kāpēc televīzija atteikusies no filmas izrādīšanas. Iepriekš portālā TVNet gan izskanēja žurnālista pieļāvums, ka tam bijusi saistība ar LTV ģenerāldirektora Edgara Kota "aizmuguri" Aivara Lemberga un Zaļo un zemnieku savienības izskatā. B.Šmite pārmetumus par cenzūru noliedz.

"Filmu šajā laika periodā LTV1 ēterā nebija iespējams iekļaut, jo tajā atspoguļoti četru politisko partiju – Jaunā laika, Saskaņas centra, Pēdējās partijas un Tautas partijas jaunatnes organizāciju biedri, kopā ar viņiem – arī citu partiju biedri," skaidroja B.Šmite.

Viņa arī sacīja, ka divi no filmas galvenajiem varoņiem - Mitrofans Slobodjans (SC) un Māris Antons (Pēdējās partija) bija iekļauti 11. Saeimas kandidātu sarakstos. 

Līdz ar to, saskaņā ar likumu par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, raidījumos priekšvēlēšanu periodā nav pieļaujama nekāda veida politiskā reklāma, kas vērsta uz politisko organizāciju, politisko organizāciju apvienību, vēlētāju apvienību, deputātu kandidātu vai to apvienības popularitātes veicināšanu, norādīja B.Šmite.

LTV1 direktore uzsvēra, ka jebkādi cenzūras pārmetumi ir pilnībā nepamatoti un šādu rīcību varētu pārmest ikvienam medijam, kas priekšvēlēšanu laikā īpaši seko līdzi tam, lai novērstu slēpto politisko reklāmu.

"Ja LTV tas interesē, tad, protams, piekristu filmas izrādīšanai. Tie, kuri filmu ir noskatījušies, sacīja, ka tas bija tā vērts," uzsvēra K.Burāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas