Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LVM šogad plāno iestādīt vairāk nekā 31 miljonu kokus

AS Latvijas valsts meži (LVM) šogad plāno iestādīt vairāk nekā 31 miljonu kokus, liecina LVM publiskotā informācija.

LVM norāda, ka kopumā 2021.gadā plānots atjaunot mežu vairāk nekā 12 000 hektāru apmērā, kur vislielāko daļu - 11 000 hektāru - plānots iestādīt pavasarī, uz rudeni atstājot daļu no bērza un melnalkšņa platību apstādīšanas.

"Lai atjaunotu un ieaudzētu mežu plānotajos vairāk nekā 12 000 hektāros, nepieciešami mazliet vairāk nekā 31 miljons stādu," komentē LVM, skaidrojot, ka šogad Latvijas valsts mežos tiks iestādīti 17,7 miljoni priedes stādi, 10,6 miljoni egļu stādi, divi miljoni bērzu stādi un apmēram 600 000 melnalkšņa stādu. Tostarp no mežā iestādītiem stādiem 59% būs ietvarstādi, 32% - stādi ar uzlaboto sakņu sistēmu un 9% - kailsakņi.

LVM skaidro, ka meža atjaunošana stādot tiek veikta platībās, kur iepriekš veikta meža atjaunošanas cirte jeb kailcirte, savukārt ieaudzēšana ir koku stādīšana platībās, kur mežs pirms tam nav bijis (pļavas, ganības, pārplūstoši klajumi, meža dzīvnieku barošanās lauces u.c.).

Tāpat LVM informē, ka 2020.gadā LVM stādot atjaunojusi valsts mežus 10 700 hektāru platībā, iestādot 28,5 miljonus jaunu koku jeb gandrīz 16 kokus uz katru Latvijas iedzīvotāju. Kopumā pērn valsts meži atjaunoti 16 100 hektāru platībā.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2020.gadā bija 350 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas bija 75,7 miljoni eiro. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, kompānijas apgrozījums pērn sarucis par 6,7%, salīdzinot ar 2019.gadu, bet LVM peļņa pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas samazinājusies par 36%.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas