Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Magonis turpina klusēt un liecības nesniedz

Satiksmes ministrijai (SM) līdz nākamajai nedēļai jāsagatavo raksturojums aizdomās par pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu apcietinātajam bijušajam VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) vadītājam Uģim Magonim. Viņa advokāti raksturojumu plāno iesniegt tiesā, kam nākamnedēļ jāpārskata pirms diviem mēnešiem - 8.

augustā - Magonim piemērotais drošības līdzeklis - apcietinājums.Magoņa izredzes nākamnedēļ iznākt brīvībā tiek vērtētas kā niecīgas, jo bijušais LDz šefs, izmantojot likumā dotās tiesības neliecināt pret sevi, līdz šim ne reizi nav sniedzis liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājiem. To, ka pretēji dažādām spekulācijām Magonis apcietinājumā pavadītos gandrīz divus mēnešus ir klusējis, Dienai apstiprinājuši vairāki par procesu informēti avoti, kuri nav pilnvaroti sniegt publiskus komentārus.Patlaban Magonis tiek turēts aizdomās par liela apmēra kukuļa pieņemšanu, bet tiek pieļauts, ka bijušā LDz vadītāja lieta var "apaugt" ar apsūdzībām par pārkāpumiem, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, slēpjot ienākumus un nedeklarējot darījumus un dāvanas, piemēram, vairākus kratīšanā izņemtos ekskluzīvu zīmolu rokaspulksteņus, kuru vērtība pārsniedz likumā noteiktās 20 minimālās darba algas jeb 7200 eiro.SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa Dienai apstiprināja, ka ministrijā pagājušajā piektdienā saņemts Magoņa advokātu lūgums sniegt bijušā LDz šefa raksturojumu vēlākai iesniegšanai tiesā. Ministrijas amatpersonas to sagatavošot, jo atteikt advokātu lūgumam neesot likumīga pamata, tomēr sagaidāms, ka raksturojums būs "tehnisks faktu izklāsts, turoties to kompetenču rāmī, ko SM kā LDz kapitāldaļu turētāja Magonim bija deleģējusi".Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) jau iepriekš Dienai norādīja, ka raksturojumu, ja tāds tiks lūgts, neparakstīs, jo tas ir administratīvs, nevis politisks dokuments. Iesniegšanai Rīgas rajona tiesā paredzēto raksturojumu, visticamāk, parakstīšot Innusa, kura ir valsts kapitāldaļu turētāja pārstāve LDz, vai SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 2.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas