Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mediķi nogaidīs ar protestiem un 18.novembrī ielās vēl neizies

Medicīnas iestāžu darbinieki nogaidīs, kad būs lielāka skaidrība par nākamā gada finansējuma apmēru veselības nozarei, tādēļ iepriekš pieļautā protesta akcija valsts svētkos 18.novembrī nenotiks, aģentūrai BNS apliecināja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) līderis Valdis Keris.

Otrdien pēc arodbiedrības sēdes nolemts sabiedrību plašāk informēt par reālo situāciju veselības aprūpē. Pēc Kera teiktā, cilvēkiem jāzina, ko sagaidīt, ja veselības aprūpes budžets tiks atstāts tāds, kāds tas ir patlaban, vai tiks samazināts. Ar protestiem arodbiedrība nogaidīs.

"Ja nav konkrētu skaitļu par budžeta projektu, ir grūti pret kaut ko protestēt. Kā tad mēs īsti pateiksim, pret ko mēs konkurēti uz tā vai cita ielas stūra stāvam un protestējam. Slepenība no valdība puses sarežģī protestu plānošanu. Te nu jāteic, ka valdībai plāni zināmā mērā ir izdevušies. Neredzu citu izskaidrojuma kā iespējamo protestu bremzēšanu, bet, iespējams, ka vēl ir kāds iemesls, kuru nevar uzreiz saskatīt. Mēs esam gatavi nogaidīt lielāku konkrētību, bet nogaidīšana nebūs, sēžot ar saliktām rokām," uzsvēra Keris.

Neskaidrība mediķu darot bažīgus, tāpēc, iespējams, mediķi varētu organizēt kādas akcijas dienā, kad budžeta projekts tiks iesniegts Saeimā.

"Mēs rezervējam klātienes protestiem datumu, kad budžeta projekts tiks iesniegts Saeimā, ja līdz tam laikam valdība nebūs izgaisinājusi bažas, ka viņu pasākumi budžeta plānošanā ir patiešām maksimāli virzīti uz Latvijas konkurētspējas un ilgtermiņa attīstības nodrošināšanu, tad mēs varētu iet arī ielās un aicināt pievienoties visus tos, kurus neapmierina valdības un Saeimas darbība," pastāstīja Keris.

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība), kas otrdien tikās ar arodbiedrības pārstāvjiem, žurnālistiem uzsvēra, ka nākamā gada budžeta bāzē Veselības ministrijai ir piešķirti papildu desmit miljoni latu, turklāt nākamgad tiek saglabāts atbalsts trūcīgajiem, nodrošinot kompensējamos medikamentus 100% apmērā un medicīnas pakalpojumus.

"Veselības aprūpei nākamgad ir piešķirti desmit miljoni papildu, kas nav milzu nauda, bet tas ļauj nesamazināt veselības pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, atbalstu trūcīgajiem un atalgojumu," paskaidroja Circene.

Ņemot vērā papildu piešķīrumu, Circene nesaredz vajadzību mediķiem protestēt.

Gan ministre, gan arodbiedrība ir vienisprātis, ka veselībai ir vajadzīgs lielāks finansējums.

Jau vēstīts, ka otrdien notika LVSADA paplašinātā valdes sēde. Arodbiedrības līderi bija lūguši biedriem visā Latvijā sniegt savu vērtējumu, kā reaģēt uz jaunās valdības iecerēm veselības aprūpes nozarē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas