Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mēneša laikā palielinājies kopējais nodokļu parāds līdz 1,037 miljardiem latu

Ja janvāra sākumā nodokļu parāds valstī kopumā bija 1,023 miljardi latu, tad uz 1.februāri šī summa bija palielinājusies līdz 1,037 miljardiem latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā statistika.

Valsts pamatbudžetā nodokļu parāds bija 686,7 miljonu latu apmērā, bet pašvaldību budžetā - 215,4 miljonu latu apmērā. Sociālo apdrošināšanas iemaksu parāds uz februāra sākumu bija izveidojies 135,1 miljona latu apmērā. Uz 1.janvāri šīs summas bija mazākas - attiecīgi 677,4 miljoni latu un 209,9 miljoni latu. Salīdzinājumā ar janvāri sociālās apdrošināšanas iemaksu parāds ir sarucis, jo janvārī tie bija 136,2 miljoni latu.

Par aktuāliem parādiem, kuriem tik aprēķināta nokavējuma nauda, ir atzīti 585,8 miljoni latu, valsts budžetā tie ir 363,7 miljoni, bet pašvaldību budžetā - 145,9 miljoni latu, savukārt no sociālajām apdrošināšanas iemaksām par aktuāliem atzīti parādi 76,1 miljona latu apmērā.

No aktuālajiem parādiem par nepiedzenamiem atzīti parādi 6,1 miljona latu apmērā - tie ir parādi, kas ir likvidējamiem uzņēmumiem, uzņēmumiem, kuriem ierosināta maksātnespēja un privatizējamiem uzņēmumiem. Bet par piedzenamiem šajā kategorijā ir atzīti parādi 579,7 miljonu latu apmērā, savukārt jau no šīs summas reāli ir piedzenami parādi 153,4 miljonu latu apmērā, bet nepiedzenami - 426,3 miljonu latu apmērā. Par nepiedzenamiem šie parādi ir uzskatāmi, jo ir iestājies piedziņas noilgums vai arī parādniekam nav ne naudas līdzekļu, ne arī mantas, uz ko vērst piedziņu.

Termiņa pagarinājumus Valsts ieņēmumu dienests ir piemērojis parādiem 82 miljonu latu apmērā. Par apturētiem atzīti parādi 369,4 miljonu latu vērtībā - tie ir parādi, kuriem vairāku iemeslu dēļ tiek pārtraukta nokavējuma naudas aprēķināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas