Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ministrs: Latvijā nepieciešams reorganizēt apmēram 80 skolu

Lai varētu nodrošināt pilnu programmas realizāciju un pedagogi saņemtu pilnu algu, skolās jābūt noteiktam skaitam izglītojamo - šobrīd apmēram 80 skolās šis skaits neatbilst vēlamajam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Ministrs uzsvēra, ka tas gan nenozīmē, ka šīs skolas ir jāslēdz. Tām ir jādomā, kur notiek apvienošana, kur kādu filiāļu veidošana, kur statusa mainīšana un līdzīgi, norādīja ministrs.

Šadurskis arī skaidroja, ka lauku skolām un skolām pilsētās prasības ir atšķirīgas.

Jau ziņots, ka ministrs septembra sākumā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā norādīja, ka Rīgā optimālajam skolēnu skaitam vidusskolā jābūt ap 800 skolēniem. Tas nozīmē, ka vidusskolas pamatskolas posmā katrā klasē būtu trīs paralēlklases, bet 10.-12.klasē - divas paralēlklases.

Ministrs teica, ka šādā skolā pedagogi varēs nopelnīt līdz 1000 eiro mēnešalgu nepārstrādājoties. Šadurskis pauda, ka pie pašreizējā bērnu skaita Rīgas vidusskolās pedagogi caurmērā nopelna 500-650 eiro, līdz ar to, sakārtojot skolu tīklu, algas pieaugums var būt arī 200 eiro.

Pamatskolā Rīgā būtu jābūt ap 575 skolēniem - tādējādi izglītības iestādē pedagogs varētu nopelnīt 800 eiro par likmi, skaidroja ministrs. Šādā skolā 1.-5.klasē būtu jābūt trim paralēlklasēm, bet 6.-9.klasē - divām paralēlklasēm.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) savukārt, reaģējot uz ministra aicinājumu, biedēja ar to, ka ministrs aicinot slēgt 48 Rīgas vidusskolas, kurās mācās mazāk nekā 800 skolēni.

Top komentāri

skumjā
s
Cerēju izlasīt - VISPIRMS NEPIECIEŠAMS SAMAZINĀT IERĒDŅU SKAITU IZM, SKOLU VALDĒS UN DEPARTAMENTOS ...
Sirām Snepu
S
Kāds pamatojums skolotāju slodzes palielinājumam?Kāds ,šajā sakarā, ir izglītības kvalitātes dienesta viedoklis?Katru dienu skolotājam( mācību priekšmeta skolotājam )jānovada 6 stundas.Kopā mēnesī skolotājamjānostrādā tādas 22 līdz 24 darba dienas(24 reiz 6=144=680 eiro pirms nodokļu nomaksas.680:144=samaksa par vienu novadītu mācību stundu,pirms nodokļu nomaksas).Matemātiķi sarēķinās ļoti precīzi ar četriem cipariem aiz komata.Tādus rēķinus 90.gados sāka piestādīt LATTELEKOM,LATVENERGOPaņemot nost visus nodokļus,no tiem 680 eiro mēnesī tāds čiks vien sanāk.Dižais Andris šķēle panāca principu"nauda seko bērnam",bet jāmaksā skolotājam,tehniskajiem darbiniekiem,skolas administrācijai......Jūs Šadurska kungs esat matemātiķis.Izrēķinīet,cik skolotājam naudiņas ieripo bankas kontā par vienu novadītu mācību stundu.Salīdziniet samaksu pie slodzes 30 un pie slodzes 21stunda nedēļā,Kā "JUMS"nav kauna runāt par miljoniem,kad vienas stundas samaksa ir smieklīgi "graši"!
Dazis
D
Vajadzētu reorganizēt tikai vienu saimu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas