Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nakts tirgū atkal atsavina simtiem kilogramu nezināmas izcelsmes augļu un ogu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sadarbībā ar Valsts policiju ārpuskārtas pārbaudē a/s Rīgas Centrāltirgus piederošajā zemnieku jeb nakts tirgū izņēmuši no tirdzniecības vairāk nekā 200 kilogramus augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, informē PVD.

No tirdzniecības izņemti un Rīgas Zooloģiskajam dārzam nogādāti 31 kilograms aveņu, 68 kilogrami saldo ķiršu, 60 kilogrami zemeņu, 32 kilogrami melleņu, 17 kilogrami nektarīnu un 17 kilogrami meloņu.

Pārbaudēs konstatēts, ka uzņēmēji, kuri tirgojuši nezināmas izcelsmes augļus un ogas, nespēja identificēt personas, kuras tām piegādājušas vai no kurām iegādāti augļi un ogas, kā arī tirdzniecības vietās nebija izcelsmi apliecinoši dokumenti.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka komersanti realizē ievestos augļus un ogas, nelietojot elektronisko kases aparātu, uzrādītos darījumu apliecinošos dokumentus nevarēja sasaistīt ar tirdzniecības vietā esošajiem augļiem un ogām, kā arī produktu izcelsmes apliecinoši dokumenti radīja šaubas par to identitāti. Pārbaudēs iegūtā informācija izvērtēšanai tiks nosūtīta Valsts ieņēmuma dienestam (VID).

Šonedēļ izlases veidā veiktas arī kontroles ielu tirdzniecības vietās Rīgā. Pārbaudēs atklāts, ka no Polijas ievestās zemenes  tiek tirgotas kā Latvijā audzētas, visos gadījumos uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās un vainīgajām personām būs jāmaksā naudas sods.

Līdzīgu ārpuskārtas pārbaudi nakts tirgū Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar Valsts policiju veica pirms Līgo svētkiem, 21. jūnijā un 5. jūlijā, no tirdzniecības tika izņemta vairāk nekā 1,5 tonnas  augļu, ogu un dārzeņu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas