Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Neskatoties uz airBaltic finanšu problēmām, tā turpina lēto biļešu izpārdošanu

Neskatoties uz Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" finanšu problēmām un reisu samazināšanu jau no novembra, tā aktīvi turpina reklāmas akcijas masu medijos, aicinot pirkt lētas biļetes uz tuvākās nākotnes lidojumiem līdz pat 2012.gada februāra beigām.

Kā pārliecinājās biznesa portāls "Nozare.lv", "airBaltic" šodien izvietojis reklāmas preses izdevumos un savā mājaslapā, aicinot uz rudens un ziemas lielpārdošanu. "airBaltic" piedāvā lidot uz Londonu pat no 15 latiem.

Kā ziņots, "airBaltic" varēja nākties pārtraukt lidojumus jau 2.septembrī, jo uzņēmumam bija izveidojies vairāk nekā četru miljonu ASV dolāru (2 miljonu latu) parāds gaisa kuģu nomas kreditoram, liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā nonākusī "airBaltic" prezidenta Bertolta Flika vēstule ģenerālprokuroram, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadībai, kā arī Ministru prezidentam un satiksmes ministram.

Tas kļuvis zināms pēc tam, kad 26.augustā "airBaltic" valde saņēmusi saistību pārkāpuma paziņojumus par to, ka maksājuma neveikšanas gadījumā 2.septembra vakarā stāsies spēkā pienākums pārtraukt jebkādus lidojumus ar "airBaltic" nomātajām lidmašīnām jebkurā pasaules vietā.

Kā vēstulē norāda Fliks, Valda Dombrovska (V) vadītā valdība uz šo situāciju nav reaģējusi un, tikai pārdodot lidsabiedrības starpības akcijas par 10 miljoniem eiro (7 miljoniem latu), ko tagad valdība pārmet Flikam, "airBaltic" valde piesaistījusi finansējumu situācijā, kad "airBaltic" jau bija saņēmusi pēdējo brīdinājumu no kreditora.

"airBaltic" saņēmusi vēl trīs citus brīdinājumus - par 693 000 ASV dolāru jeb 356 000 latu parādu, par 1,5 miljonu ASV dolāru (770 000 latu) parādu un 5,237 miljonu ASV dolāru (2,67 miljonu latu) parādu.

""airBaltic" nepieder neviens gaisa kuģis, visi ir iznomāti no aviācijas biznesā labi pazīstamu finanšu korporāciju puses, un to darbību "airBaltic" nekādā veidā nevar ietekmēt," teikts vēstulē.

Kā ziņots, Fliks pārmet Latvijas politiķiem histēriski pārspīlētu reakciju un paziņo, ka "airBaltic" samazinās lidojumu skaitu par 726 lidojumiem novembrī un par 723 lidojumiem decembrī salīdzinājumā ar 2010.gadu, jo netiek pieņemts lēmums par pamatkapitālu.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Fliks, 2012.gadā "airBaltic" plāno 45 517 lidojumus, kas ir par 9400 lidojumiem mazāk nekā 2011.gadā. Tas nozīmē, ka vidēji "airBaltic" 2012.gadā starptautiskajā lidostā "Rīga" izpildīs par 25 lidojumiem dienā mazāk nekā 2011.gadā. Šis samazinājums esot tieši saistīts ar lēmumu par pamatkapitālu novilcināšanu. SM par šiem plāniem nav informēta.

Otrdien "airBaltic" atcēla 14 lidojumus. Lidojumu atcelšana izraisīja negaidīti lielu politiķu reakciju, lai gan atceltie lidojumi ir ļoti neliela daļa no 2011.gadā kopumā plānotajiem 55 000 lidojumu, uzsver Fliks.

Kā ziņots, valdība šonedēļ pēc vairāku stundu debatēm tā arī nepieņēma lēmumu, kā rīkoties ar problēmās nonākušo "airBaltic", lēmuma pieņemšanu atliekot uz nākamās nedēļas sēdi 20.septembrī - pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Patlaban starp "airBaltic" akcionāriem - Fliku un valsti - ir saspringtas attiecības saistībā ar "airBaltic" finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem lidsabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas